ΕΛΛΑΔΑ

Γλυκά Νερά: Γιατί τα ψυχοτεχνικά τεστ της αεροπορίας δεν «έπιασαν» τον Αναγνωστόπουλο -Πώς ξεγέλασε τους γιατρούς

γλυκά-νερά-γιατί-τα-ψυχοτεχνικά-τεστ-τ-535998

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα ψυχολογικά τεστ στα οποία υποβάλλονται οι πιλότοι δεν εντόπισαν ουδέποτε πρόβλημα στην ψυχοσύνθεση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ο οποίος δολοφόνησε την 20χρονη σύζυγό του στα Γλυκά Νερά, δίπλα στην 11 μηνών κόρη τους.

Δεν θα μπορούσε να το πιάσει κανένας ψυχίατρος αυτό. Γιατί όταν είναι καλοβαλμένος, καλοντυμένος, μιλάει έξυπνα, μιλάει όμορφα και αγαπάει τον εαυτό του, δεν πρόκειται να κάνει κακό στον επιβάτη του” δήλωσε στο Mega και στην εκπομπή “Live News” o Ιωάννης Ασλανίδης, οφθαλμίατρος και αερογιατρός.

Ο διαπιστευμένος αερογιατρός της πολιτικής αεροπορίας παραδέχεται πως τα ετήσια ψυχομετρικά τεστ, που κάνουν οι πιλότοι, δεν θα μπορούσαν να “πιάσουν” τον 33χρονο συζυγοκτόνο.

“Είναι κάποιοι άνθρωποι που φαίνονται καθαρά ότι έχουν πρόβλημα ή άλλαξε η συμπεριφορά τους, βλέπε πιλότο German Wings. Και από την άλλη έχουμε τον δικό μας πιλότο που πιστεύω ότι κανένα ψυχομετρικό τεστ δεν θα μπορούσε να πιάσει το ίχνος της προσωπικότητας που λέγεται κακοήθης νάρκισσος” εξηγεί ο γιατρός.

Το κόλπο του Αναγνωστόπουλου για να περνά τα τεστ

Όλοι οι πιλότοι υποβάλλονται υποχρεωτικά σε ψυχομετρικά τεστ κάθε χρόνο ενώ όσοι είναι άνω των 40 ετών πρέπει να επισκέπτονται τον αερογιατρό τους κάθε έξι μήνες.

“Ο πιλότος ο οποίος έρχεται στον ίδιο γιατρό για πολλά χρόνια, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Εμείς έχουμε πιλότους που τους βλέπουμε μια 15ετία και ξέρουμε πλέον και τα οικογενειακά τους και τους προβληματισμούς τους και το στρες τους” σημείωσε ο κ. Ασλανίδης.

Το μεγάλο πρόβλημα, που εντοπίζουν οι γιατροί της αεροπορίας, είναι ότι οι ιπτάμενοι δεν είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν κάθε χρόνο στον ίδιο γιατρό με αποτέλεσμα να μπορούν εύκολα να κρυφτούν.

Το τρικ της διαρκούς αλλαγής γιατρών χρησιμοποιούσε και ο Αντρέα Λούπιτς, που τον Μάρτιο του 2015 έριξε στις γαλλικές Άλπεις το αεροσκάφος Germanwings οδηγώντας στον θάνατο τους 150 επιβαίνοντες. “Ο άνθρωπος αυτός ήταν ψυχοπαθής. Κάποιοι είχαν εντοπίσει ότι είχε ψυχοπάθεια. Αυτός πως το απέφευγε; Άλλαζε συνεχώς γιατρούς” τόνισε ο αερογιατρός για την περίπτωση της αεροπορικής τραγωδίας.

Η ειδοποιός διαφορά με τον πιλότο των Γλυκών Νερών είναι πως ένας νάρκισσος πιλότος ουδέποτε θα γινόταν επικίνδυνος πίσω από το χειριστήριο του αεροσκάφους, όπως δηλώνει ο γιατρός.

“Αγαπάει τον εαυτό του. Δεν μπορεί να κάνει κακό στον πελάτη του. Ίσα ίσα γιατί θέλει να δείξει ότι είναι ο τέλειος. Ήταν πάρα πολύ καλός πιλότος, σας το λέω από εσωτερική πληροφόρηση που έχω. Ήταν καλοντυμένος, καλοβαλμένος, αν πάρετε 100 πελάτες οι 99 θα ήταν ευχαριστημένοι με τη συμπεριφορά του. Και από τους 100 γιατρούς σε κανέναν δεν θα άφηνε ίχνος υποψίας” τόνισε ο κ. Ασλανίδης.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου