ΕΛΛΑΔΑ

Δύο οι ύποπτοι για τη διπλή δολοφονία στις φυλακές Κορυδαλλού

δύο-οι-ύποπτοι-για-τη-διπλή-δολοφονία-σ-535064

Τους δράστες που τραυμάτισαν θανάσιμα τους δύο πακιστανούς κρατούμενους στις φυλακές Κορυδαλλού κατά την άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής φέρεται να εντόπισαν οι Αρχές.

Πρόκειται για δύο αλβανούς κρατούμενους 33 και 32 ετών, που εκτίουν ποινή φυλάκισης για ανθρωποκτονία και κλοπές. Είναι, μάλιστα, μεταξύ των τριών ατόμων που τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία για την άγρια συμπλοκή που ξέσπασε ήταν οι οικονομικές διαφορές που προέκυψαν από ναρκωτικά και εκβιασμούς μεταξύ των δραστών και των θυμάτων.

«Ο έλεγχος στις φυλακές έχει χαθεί εδώ και καιρό. Η εικόνα που παρουσιάζουν οι ελληνικές φυλακές δεν είναι ευρωπαϊκού επιπέδου, αλλά φυλακών της Κολομβίας ή της Βραζιλίας» λέει στα Νέα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Σπύρος Καρακίτσος.

«Ναι υπάρχει πρόβλημα υπερπληθυσμού. Ναι υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε ανθρώπινο δυναμικό για τη φύλαξη των φυλακών. Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο αριθμητικό. Η βία μέσα στις φυλακές είναι μεγάλη» επισημαίνουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, σταθμίζοντας τις αιτίες που προκάλεσαν τη δολοφονία των δύο κρατουμένων έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις συνθήκες που «γέννησαν» τόση βία μέσα στις φυλακές. «Ο υπερπληθυσμός των κρατουμένων σε συνδυασμό με τις ελλείψεις προσωπικού στις φυλακές πολλαπλασιάζουν τις εντάσεις» είπε.

Η άγρια συμπλοκή ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής μεταξύ αλλοδαπών κρατουμένων.

Αλβανοί και Άραβες -μεταξύ των οποίων Αλγερινοί- συγκρούστηκαν με ομάδα Πακιστανών στην Γ’ πτέρυγα των φυλακών. Οι συγκρούσεις άρχισαν από το ισόγειο και γρήγορα επεκτάθηκαν σε όλους τους ορόφους και τους διαδρόμους της πτέρυγας.

Στη διάρκεια της άγριας συμπλοκής δύο Πακιστανοί (35 και 30 ετών) έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 18 κρατούμενοι -και από τα δύο “στρατόπεδα”- τραυματίστηκαν.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει το τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου