ΕΛΛΑΔΑ

Δικαστικοί επιμελητές δεν παραλαμβάνουν κατασχετήρια για μικρές οφειλές

δικαστικοί-επιμελητές-δεν-παραλαμβά-534205

Η αρχή έγινε από τη Χίο. Πέντε δικαστικοί επιμελητές του νησιού απολογούνται στο Ειρηνοδικείου Χίου το πρωί της Τετάρτης, μετά από μήνυση που τους έκανε η ΔΟΥ του νησιού.

Αρνήθηκαν να παραλάβουν, την περασμένη Παρασκευή, 200 κατασχετήρια, τα οποία πρέπει να εκτελεστούν μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε να μην παραγραφούν τα ποσά τα οποία χρωστούν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι.

«Δεν είναι δυνατό να εκτελέσουμε τα κατασχετήρια μέσα σε 20 ημέρες. Χρειάζονται διαδικασίες, αναζήτηση ακινήτων στο υποθηκοφυλακείο, δεν προλαβαίνουμε. Τίθεται, όμως και το ηθικό ζήτημα, καθώς μέσα στις εντολές αυτές υπάρχουν και κατασχέσεις για μικροποσά. Είμαστε κι εμείς άνθρωποι, δεν μπορούμε μέσα στις γιορτές να ξεσπιτώνουμε τον κόσμο», λέει στο newpost.gr ο Παντελής Τουρνής, δικαστικός επιμελητής στη Χίο.

«Εγώ τα έχω παραλάβει με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου γιατί δεν θα καταφέρω να ανταπεξέλθω, καθώς ο χρόνος είναι πολύ λίγος. Το λάθος της εφορίας έιναι ότι άφησε την τελευταία στιγμή να ασκήσει αυτήν την αφόρητη πίεση στους οφειλέτες με δύο τραγικά αποτελέσματα: Πρώτον, να πιέζει τα εκτελεστικά όργανα, δεύτερον, να πιέζει για κατασχέσεις σπιτιών ακόμη και για ποσά για τα οποία θα μπορούσε να γίνει διακανονισμός», επιβεβαιώνει ο Σταμάτης Καρμαντζής.

Όπως επιβεβαιώνει στο newpost.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος, Ευθύμιος Πρεκετές, αντίστοιχη πίεση ασκείται στους συναδέλφους του από τις ΔΟΥ ολόκληρης της χώρας, καθώς οι υπάλληλοι βλέπουν, την τελευταία στιγμή, ότι υπάρχουν υποθέσεις οφειλών που από την 1η Ιανουαρίου θα έχουν παραγραφεί, με αποτέλεσμα να παρασύρονται, μέσα στον πανικό, ακόμη και υποθέσεις που θα μπορούσαν να μην έχουν οδηγηθεί σε κατάσχεση, αλλά και οι κλητήρες να τελούν υπό αφόρητη σωματική και ψυχολογική πίεση.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου