ΕΛΛΑΔΑ

Κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ από την Ομάδα Προσβασιμότητας

κατάληψη-στο-κτίριο-διοίκησης-του-απθ-532547

Υπό κατάληψη τελεί από το πρωί της Τετάρτης το κτίριο διοίκησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, από μέλη της Ομάδας Προσβασιμότητας, που διεκδικούν τη δημιουργία υποδομών, οι οποίες θα βελτιώσουν τις δυνατότητες της ισότιμης συμμετοχής τους στην ακαδημαϊκή ζωή.

Η Ομάδα Προσβασιμότητας είναι μια ομάδα εθελοντών φοιτητών και πολιτών με ή χωρίς αναπηρία που αγωνίζονται για ένα Πανεπιστήμιο ανοικτό και προσπελάσιμο για όλους.

Μεταξύ άλλων, διεκδικούν την άμεση δημιουργία ραμπών, αναβατορίων και τη συντήρηση του ασανσέρ, την εύρυθμη λειτουργία βαν με οδηγούς πλήρους ακαδημαϊκού ωραρίου και την αφαίρεση δύο θέσεων σε κάθε αίθουσα, έτσι ώστε ο φοιτητής να παρακολουθεί το μάθημα επί ίσοις όροις με τους συμφοιτητές του.

Σημειώνεται ότι στις 9 το πρωί ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση της Συγκλήτου με θέματα την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος και το σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων για τις «Ρυθμίσεις άμεσων μέτρων για την εύρυθμη λειτουργία των βαθμίδων της εκπαίδευσης και της έρευνας και της τεχνολογικής ανάπτυξης».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου