ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα ανέλαβε την προεδρία της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΟΣΕΠ

η-ελλάδα-ανέλαβε-την-προεδρία-της-κοιν-530977

Την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) ανέλαβε σήμερα η Ελλάδα. Η βουλευτής Β΄ Αθηνών κυρία Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, στην οποία μετέχουν επίσης οι βουλευτές Σάββας Αναστασιάδης, Χρήστος Καραγιαννίδης και Γαβριήλ Αβραμίδης, παρέλαβε την προεδρία διάρκειας έξι μηνών (Ιανουάριος-Ιούνιος 2014) σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Τιφλίδα της Γεωργίας και απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής, κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Γεωργίας, David Usupashvili, η Κατερίνα Παπακώστα, υπογράμμισε τη σημασία που δίνει η Ελληνική Κυβέρνηση και η Βουλή των Ελλήνων στη συνεργασία των χωρών του Ευξείνου Πόντου, με έμπρακτη απόδειξη, τη στήριξή της, σε δύο από τα συνδεδεμένα σώματα του Οργανισμού, το Διεθνές Κέντρο Μελετών Ευξείνου Πόντου (ΔΙΚΕΜΕΠ), στην Αθήνα και την Τράπεζα Εμπορίου & Αναπτύξεως Ευξείνου Πόντου, στη Θεσσαλονίκη.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ανάπτυξη της περιοχής είναι στενά συνδεδεμένη με τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και οι συντονισμένες προσπάθειες θα πρέπει να επικεντρωθούν στην υλοποίηση των οικονομικών προγραμμάτων και των υποδομών, με περιφερειακό και ευρωπαϊκό ενδιαφέρον», τόνισε η Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας και πρόσθεσε πως «η Προεδρία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΣΕΠ συμπίπτει με την Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε., αποτελώντας μια θαυμάσια ευκαιρία για την προώθηση του διαλόγου και τη συνεργασία, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε όλα τα επίπεδα.

Η Βουλή των Ελλήνων θα αναλάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για τη διεύρυνση των οικονομικών και πολιτικών σχέσεων, μεταξύ των κρατών-μελών και την ενίσχυση του βάρους του Οργανισμού στη διεθνή πολιτική σκηνή και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σας περιμένουμε όλους στην Αθήνα», σημείωσε η Κατερίνα Παπακώστα.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου