ΕΛΛΑΔΑ

Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα

απορρίφθηκε-η-ένσταση-αντισυνταγματ-530490

Απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) η ένσταση αντισυνταγματικότητας για τον φόρο στα ακίνητα, την οποία κατέθεσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Υπέρ της αντισυνταγματικότητας ψήφισαν εκτός από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ, ενώ η Χρυσή Αυγή δεν τοποθετήθηκε.

Η αντισυνταγματικότητα εστιάζεται, σύμφωνα με τη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρυσούλα Γιαταγάνα, κυρίως στην παραβίαση του άρθρου 4 του Συντάγματος, που ορίζει ότι κάθε φορολογούμενος συνεισφέρει ανάλογα με τις δυνατότητές του.

«Υπέρτερο κριτήριο είναι η δημόσια ωφέλεια, και εν προκειμένω η επίτευξη των σκοπών αυτού του φόρου», αντέτεινε η Εισηγητής της ΝΔ Φ. Πατριανάκου, σημειώνοντας ότι υπάρχει απόφαση του ΣτΕ για το χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ «που αναφέρει ότι δεν παραβιάζεται η αρχή της καθολικότητας και της ισότητας του φόρου».

«Το νομοσχέδιο θεσπίζει ενιαίο φόρο και έχουμε την έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας. Πουθενά δεν υπάρχουν οι αιτιάσεις που επικαλείται η Χρ. Γιαταγάνα», πρόσθεσε η Φ. Πατριανάκου.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου