ΕΛΛΑΔΑ

Τόσκας: Το τρομοδέμα που έσκασε στο ΔΝΤ είχε ως «αποστολέα» τον Βασίλη Κικίλια

τόσκας-το-τρομοδέμα-που-έσκασε-στο-δντ-530034

Την αποκάλυψη ότι το «τρομοδέμα» που έσκασε στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι τραυματίζοντας μια υπάλληλο, ταχυδρομήθηκε από την Ελλάδα και είχε ως αποστολέα τον Βασίλη Κικίλια, έκανε ο Νίκος Τόσκας.

Οπως είπε στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, οι γαλλικές αρχές μόλις πριν λίγο τον ενημέρωσαν ότι το πακέτο είχε ταχυδρομηθεί από την Ελλάδα ενώ ο αποστολέας φέρεται να είναι πολιτικό πρόσωπο. Και συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας τον οποίο και ενημέρωσε άμεσα.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουν οι γαλλικές αρχές, στα απομεινάρια του φακέλου που έσκασε στα γραφεία του ΔΝΤ, βρήκαν το όνομα του Βασίλη Κικίλια και μια διεύθυνση στη οδό Ακαδημίας όπου βρίσκονταν παλαιότερα το πολιτικό γραφείο του εκπροσώπου της ΝΔ.

Για το πακέτο στο Σόιμπλε

Ο Νίκος Τόσκας επιχείρησε να εξηγήσει επίσης πώς πέρασε το τρομοδέμα των Πυρήνων της Φωτιάς με αποδέκτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και – υποτιθέμενο – αποστολέα τον Αδωνι Γεωργιάδη από τους ελέγχους στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Οπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η Αθήνα ζήτησε άμεσα ενημέρωση από τις γερμανικές αρχές μέσω του συνδέσμου της Γερμανίας στην Ελλάδα.

«Οταν μάθαμε ότι το πακέτο έφυγε από την Ελλάδα, αρχίσαμε να ερευνούμε τι δεν πήγε καλά. Αυτά τα υπερσύγχρονα μηχανήματα που αγοράσαμε προ μηνών γιατί δεν μπόρεσαν να ανιχνεύσουν αυτή την – μικρή έστω – ποσότητα πυρίτιδας. Οπως μας ενημέρωσαν οι γερμανικές αρχές, περιείχε περίπου 30 γραμμάρια πυρίτιδας» είπε.

Παραδέχθηκε ότι αν αυτό το δέμα «έσκαγε» στο αεροπλάνο με το οποίο ταξίδεψε μέχρι τη Φρανκφούρτη, «θα ήταν κακό» ενώ άφησε να εννοηθεί ότι πιθανόν η αβλεψία να οφείλεται σε λάθος χειρισμό υπαλλήλων που χειρίζονται τα μηχανήματα.

Συναντήση Κικίλια-Τόσκα

Με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωσταντίνο Τσουβάλα θα συναντηθεί αύριο το πρωί, στις 8.00, ο Βασίλης Κικίλιας. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ ζήτησε να ενημερωθεί για τη νέα τρομοκρατική πράξη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου