ΕΛΛΑΔΑ

Σπουδές Φυσικοθεραπείας στην Κύπρο: Διεθνής πιστοποίηση για άμεση αποκατάσταση

σπουδές-φυσικοθεραπείας-στην-κύπρο-δ-529788

Παρακολούθησε τη διαδραστική διαδικτυακή παρουσίαση την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021 και μάθε περισσότερα για τα προγράμματα Σπουδών Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Επιστημών Υγείας και Ζωής που προσφέρει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Δήλωσε συμμετοχή ΕΔΩ

Ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προσφέρει πλήρη κατάρτιση και άμεση εργασιακή εμπειρία μέσα από ένα διεθνώς αναγνωρισμένο ακαδημαϊκό ίδρυμα.

Ο Φυσικοθεραπευτής αποτελεί έναν εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας, ο οποίος συμβάλλει σημαντικά στη φυσική αποκατάσταση της υγείας, στην ανακούφιση του πόνου, στη διατήρηση και βελτίωση των ανθρώπινων λειτουργιών και κίνησης και στην επανένταξη του ανθρώπου στο κοινωνικό σύνολο. Ένας πιστοποιημένος Φυσικοθεραπευτής είναι σε θέση να αξιολογεί, να υποστηρίζει και να αποκαθιστά τη φυσική λειτουργία και την απόδοση του ανθρωπίνου σώματος, χρησιμοποιώντας φυσικά μέσα για την αποκατάσταση τραυματισμών, παθολογικών καταστάσεων και άλλων διαταραχών, όπως κακώσεις, μυοσκελετικά και νευρολογικά προβλήματα, κινητικά προβλήματα, καρδιοαναπνευστικά περιστατικά, συχνές γηριατρικές παθήσεις, άτομα με ειδικές δυνατότητες και χρόνιες παθήσεις.

Η ικανότητα της κίνησης αποτελεί ζωτικό στοιχείο για την υγεία και την ευεξία, γεγονός που έχει φέρει την Φυσικοθεραπεία σε περίοπτη θέση μεταξύ των υπηρεσιών υγείας ανά τον κόσμο, αλλά και μεταξύ των επαγγελμάτων με μεγάλη ζήτηση και προσφορά στην αγορά εργασίας.

Ολοκληρωμένη φοίτηση, πλήρης κατάρτιση

Το Πτυχίο Φυσικοθεραπείας του Ευρωπαϊκού πανεπιστημίου Κύπρου (EUC) ήταν και το πρώτο που προσφέρθηκε στην Κύπρο σε επίπεδο ανώτατης εκπαίδευσης. Παραμένει κάθε χρόνο ψηλά στις προτιμήσεις των υποψηφίων για εισαγωγή. Σημαντικό στοιχείο της υψηλής ζήτησης οφείλεται στο γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη δέσμη σπουδών στους τομείς της Ιατρικής, Οδοντιατρικής και Επιστήμων Υγείας και Ζωής στην Κύπρο, με 23 προγράμματα σπουδών 11 από αυτά να προσφέρονται αποκλειστικά από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Σε αυτή τη δέσμη το πρόγραμμα Φυσικοθεραπείας κατέχει μια περίοπτη θέση με τους αποφοίτους να εξασφαλίζουν πέρα της ακαδημαϊκής αναγνώρισης και επαγγελματικά δικαιώματα με εγγραφή στο αντίστοιχο συμβούλιο Φυσιοθεραπευτών.

Το πτυχίο Φυσικοθεραπείας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές του, μέσα από την πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία, να γνωρίσουν επιστημονικά τεκμηριωμένες πρακτικές για την προώθηση της κινητικής ανάπτυξης και συντονισμού, τη χρήση φυσικών μεθόδων για την αντιμετώπιση του πόνου και την εφαρμογή θεραπευτικής άσκησης για το τραυματισμένο ή πάσχον μυϊκό σύστημα.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα σπουδών το οποίο είναι διαμορφωμένο υπό τις κατευθύνσεις της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Φυσικοθεραπείας, παρέχει εκτενή κατανόηση των φυσικών και δομικών πτυχών του ανθρώπινου σώματος και κίνησης. Παράλληλα, μέσω αναστοχαστικής διδασκαλίας (critical thinking) και τεκμηριωμένων επιστημονικά πρακτικών (Evidence-Based Practice), οι φοιτητές προετοιμάζονται κατάλληλα για την προώθηση της κινητικής ανάπτυξης και συντονισμού, της χρήσης φυσικών μεθόδων για την αντιμετώπιση του πόνου, την εφαρμογή θεραπευτικής άσκησης για το τραυματισμένο ή πάσχον μυϊκό σύστημα και της υποβοήθησης της φυσικής διαχείρισης του καρδιο-αναπνευστικού συστήματος ή της βελτίωσης της ισορροπίας και του νευρο-κινητικού ελέγχου για καλύτερη απόδοση και λειτουργικότητα.

Ευρύ φάσμα επιλογών απασχόλησης

Πέρα από το θεωρητικό κομμάτι, οι φοιτητές μπορούν να βελτιώσουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες μέσα από την εκπαίδευσή τους σε υπερσύγχρονες εργαστηριακές υποδομές, ακολουθώντας την βασική κλινική εκπαίδευση και πρακτική σε νοσοκομεία, κέντρα φυσικοθεραπείας, κέντρα αποκατάστασης και αθλητικά σωματεία. Γνωρίζουν το αντικείμενο, εξειδικεύονται, καταρτίζονται και προετοιμάζονται για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία από το πρώτο κιόλας έτος σπουδών, το οποίο περιλαμβάνει πρακτική άσκηση, δίνοντάς τους έτσι την ευκαιρία να αναπτύξουν και τις επαγγελματικές τους δεξιότητες και να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία.

Οι απόφοιτοι Φυσικοθεραπείας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου μπορούν να εργαστούν σε Νοσοκομεία, Κλινικές, Οίκους Ευγηρίας, Αθλητικούς Συλλόγους και Σωματεία, Αθλητικά Κέντρα, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Ερευνητικά Εργαστήρια ή να εξασκήσουν το επάγγελμά τους σαν Ελεύθεροι Επαγγελματίες.

Παράλληλα, έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν και Μεταπτυχιακές (MSc), αλλά και Διδακτορικές σπουδές (PhD) στο ίδιο Πανεπιστήμιο καθώς το Τμήμα Επιστημών Υγείας προσφέρει επίσης μεταπτυχιακές σπουδές στην Αθλητική Φυσικοθεραπεία και Διδακτορικό στη Φυσικοθεραπεία συμβάλλοντας ενεργά στην εξέλιξη της τεκμηριωμένης επιστημονικής γνώσης και των μεθόδων αποκατάστασης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στην ιστοσελίδα https://euc.ac.cy/ ή επικοινωνήστε μαζί τους στο info@euc.ac.cy και στο 00357 22713000.

Έναρξη Φθινοπωρινού Εξαμήνου 2021 στις 4 Οκτωβρίου 2021.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου