ΕΛΛΑΔΑ

Μπουτάρης: Η Χρυσή Αυγή δεν έχει θέση στη Θεσσαλονίκη

μπουτάρης-η-χρυσή-αυγή-δεν-έχει-θέση-στ-528782

Ψήφισμα για την εκδήλωση που διοργανώνει η «Χρυσή Αυγή» στο Λευκό Πύργο, την Κυριακή εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, σε σημερινή συνεδρίασή του, παρόντος του δημάρχου Γ. Μπουτάρη.

«Η «Χρυσή Αυγή» δεν έχει θέση σε μια πόλη, όπου Έλληνες Εβραίοι και Χριστιανοί επλήγησαν ανεπανόρθωτα από την ναζιστική θηριωδία και η οποία προσφάτως ανακηρύχθηκε ως μαρτυρική πόλη και εντάχθηκε στο «Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας 1940-1945 «Ελληνικά Ολοκαυτώματα» τονίζεται στο ομόφωνο ψήφισμα, ενώ σημειώνεται ότι την ίδια θέση είχε εκφράσει το δημοτικό συμβούλιο και στην 21η συνεδρίασή του στις 4 Νοεμβρίου 2013.

«Για τη Χρυσή Αυγή εμένα δε μου καίγεται καρφί. Η μισαλλοδοξία και το μίσος που κηρύσσει η Χ.Α. δεν έχει θέση σε αυτή την πόλη» τόνισε νωρίτερα σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης.

Η τοποθέτηση του δημάρχου έγινε στο πλαίσιο δηλώσεών του μετά την εκδήλωση της υπογραφής συμφωνίας μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης, της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε., της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης για την ίδρυση μουσείου και κέντρου εκπαίδευσης για το Ολοκαύτωμα στο χώρο του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου