ΕΛΛΑΔΑ

Νέο «βαθύ λαρύγγι» υπόσχεται αποκαλύψεις για τα εξοπλιστικά

νέο-βαθύ-λαρύγγι-υπόσχεται-αποκαλύ-528720

Nέες αποκαλύψεις ερχονται για το «πάρτι» στα εξοπλιστικά. Ένας ακόμη εμπλεκόμενος, πλην του πρώην αναπληρωτή Διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα, στην υπόθεση με τις «μίζες» από εξοπλιστικά προγράμματα του ΥΠΕΘΑ, φέρεται διατεθειμένος να «συνεργαστεί με την Δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δεύτερο πρόσωπο που σκοπεύει να ακολουθήσει την επιλογή Κάντα, είχε ρόλο μεσάζοντα και κατονομάστηκε ανάμεσα σε άλλους από το πρώην στέλεχος του ΥΕΘΑ.

Ο μεγάλος πλέον σε ηλικία μεσάζων, φέρεται έτοιμος να περιγράψει «μίζες», διαδρομές και λογαριασμούς ενώπιον των ανακριτών της υπόθεσης των παράνομων αμοιβών για προμήθειες του ΥΕΘΑ, Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλου.

Δικαστικοί κύκλοι, πάντως, εκτιμούν πως αν πράγματι ο κατονομαζόμενος από τον κ. Κάντα μεσάζοντας «μιλήσει» στους ανακριτές, ενδέχεται να οδηγήσει σε διεύρυνση του καταλόγου των εμπλεκομένων προσώπων και προς την κατεύθυνση μεγάλων επιχειρηματιών στο χώρο της αγοράς όπλων.

Με δεδομένο μάλιστα ότι ο κ. Κάντας φέρεται να έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία για συνολικά οκτώ μεσάζοντες, οι οποίοι θα κληθούν από την ανάκριση, καθώς και λεπτομέρειες για τουλάχιστον δέκα εξοπλιστικά προγράμματα, είναι πολύ πιθανό να περάσουν το ανακριτικό κατώφλι και οι λεγόμενοι «έμποροι όπλων».

Ο Αντώνης Κάντας, που θα συνεχίσει την απολογία του για τέταρτη ημέρα τη Δευτέρα το πρωί, μέχρι στιγμής φέρεται να έχει δώσει στοιχεία για «ωφέλιμες πληρωμές» πολλών εκατομμυρίων, όχι μόνο μέσω τραπεζικών λογαριασμών, αλλά και για χρήματα που παραδόθηκαν με τον κλασικό τρόπο «της βαλίτσας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος φαίνεται να έχει αποδεχθεί ότι έλαβε «μαύρα χρήματα» ύψους 16 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω λογαριασμών σε Σιγκαπούρη και Ελβετία, τα οποία, κατά την ομολογία του, συνδέονται με τουλάχιστον 10 εξοπλιστικά προγράμματα. Πλην των 8 μεσαζόντων, έχει κατονομάσει ως εμπλεκόμενους στις διαδρομές για την απόκρυψη των «μαύρων χρημάτων», δύο Ελβετούς χρηματιστές, τον νομικό που τον βοηθούσε να συστήνει εξωχώριες εταιρίες και τους εμφανιζόμενους ως εκπροσώπους για πέντε τέτοιας νομικής μορφής εταιρίες.

Επίσης, ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστηρίζει ότι «θεωρεί απίθανο, αφού πήρε αυτός να μη τα πήραν οι… από πάνω και οι.. από κάτω», παράνομα χρήματα, ωστόσο φαίνεται να περιορίζει την αναφορά του αυτή, στην ιεραρχία του υπουργείου Άμυνας μόνο για το διάστημα που πολιτικός προϊστάμενος του, ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος, με Διευθυντή Εξοπλισμών τον Γιάννη Σμπώκο.

Ο κ. Κάντας παρέμεινε στην θέση του επί τέσσερις μήνες και επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου, αλλά φέρεται να διευκρινίζει στην απολογία του ότι ουσιαστικά ο διάδοχος του κ. Τσοχατζόπουλου τον είχε «παγώσει» και ως εκ τούτου δεν υπογράφηκε καμία σύμβαση.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου