ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Κορυδαλλού: Το υπουργείο καθυστερεί τη μεταφορά της δίκης της ΧΑ

δήμος-κορυδαλλού-το-υπουργείο-καθυστ-527615

Για κωλυσιεργία στο ζήτημα της μεταφοράς της δίκης της Χρυσής Αυγής σε άλλη δικαστική αίθουσα, εκτός της πόλης του Κορυδαλλού, κατηγορεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ο Δήμος Κορυδαλλού.

Σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή χαρακτηρίζει απαράδεκτη και κατώτερη των περιστάσεων την ανακοίνωση του Νίκου Παρασκευόπουλου, τονίζοντας ότι ο υπουργός «συνεχίζει την τακτική του Πόντιου Πιλάτου».

Την Πέμπτη, ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε δηλώσει ότι αρμόδια να κρίνει εάν μπορεί να διεξαχθεί ή όχι η δίκη στην ειδικά διαμορφωμένη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού είναι η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρία Λεπενιώτη, η οποία θα πρέπει να υποβάλλει γραπτό αίτημα.

Ο Δήμος Κορυδαλλού υποστηρίζει τώρα ότι αυτό δεν ευσταθεί.

Την Πέμπτη, ο δήμαρχος παρουσιάστηκε μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη στο δικαστήριο ζητώντας από την έδρα τη μεταφορά της δίκης εκτός Κορυδαλλού, μακριά από σχολεία και σπίτια.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανέφερε απαντώντας στο σχετικό αίτημα του δήμου ότι η αλλαγή της αίθουσας συνεδρίασης είναι αρμοδιότητα της πολιτικής ηγεσίας και όχι του δικαστηρίου.

«Χθες στο δικαστήριο αποδείχθηκε περίτρανα ότι η ευθύνη αλλαγής χώρου ανήκει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Όμως, ο υπουργός, αντί να αξιοποιήσει άμεσα την ξεκάθαρη δήλωση του Δικαστηρίου και τη δυνατότητα που του έδωσε, συνεχίζει την ίδια τακτική. Συμβάλλει στην καθυστέρηση της δίκης και κωλυσιεργεί την υπόθεση επίλυσης του ζητήματος της μεταφοράς της αίθουσας, ενώ τόσο ο ίδιος, όσο και άλλοι εμπλεκόμενοι Υπουργοί, όλοι οι βουλευτές της Β΄ Πειραιά, η πολιτική αγωγή, δημοσιογράφοι, μαζικοί φορείς αναγνωρίζουν ότι το αίτημα είναι δίκαιο» αναφέρει ο δήμος.

Νέα συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης θα έχουν τη Δευτέρα ο δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, βουλευτές, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και αντιπροσωπεία του δήμου.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής αναβλήθηκε την Πέμπτη για τις 12 Μαΐου.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου