ΕΛΛΑΔΑ

Ιος: Σε καραντίνα σε ξενοδοχεία του νησιού περίπου 10 νέοι μετά τα ξέφρενα κορονοπάρτι

ιος-σε-καραντίνα-σε-ξενοδοχεία-του-νησ-526114

“Περίπου δέκα νέοι βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχεία της Ίου, ενώ σήμερα Παρασκευή 9 Ιουλίου θα μεταβεί στο νησί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ”, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος του νησιού Αλέξανδρος Δελής, κληθείς να σχολιάσει τη διασπορά του κορονοϊού μετά από πάρτι που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή 1.300 ατόμων.

Εξήγησε ότι τα παιδιά πήγαν στο νησί για να διασκεδάσουν μετά τις Πανελλήνιες και κάποια από αυτά ήταν μολυσμένα.

Ο κ. Δελής επισήμανε την ανάγκη να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, ενώ έκανε γνωστό ότι το ποσοστό εμβολιασμού στην Ίο είναι πάνω από 90% και δεν έχει νοσήσει μέχρι στιγμής κάποιος μόνιμος κάτοικος.

Υπενθυμίζεται ότι, στο κυκλαδίτικο νησί, την περασμένη εβδομάδα έγινε”απόβαση” της νεολαίας. Από τις 30 Ιουνίου έως και τις 3 Ιουλίου, νέοι αποβιβάζονταν κατά εκατοντάδες στο νησί.

Βίντεο από τα κορονοπάρτι στην Ίο

Οι έφηβοι ξεφάντωσαν, χόρεψαν και διασκέδασαν χωρίς να τηρούν μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, όπως φαίνεται στο βίντεο που εξασφάλισε το TheTOC:

Ο συνωστισμός στην Ιο, και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, ήταν πρωτοφανής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί το νησί σε κατάσταση συναγερμού.

Μόνο την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκαν στο νησί πάνω από 1.000 άτομα, με τα περισσότερα από αυτά να δίνουν το παρών σε πάρτι που διοργανώθηκε σε beach bar του νησιού.

Κατά τη διάρκεια ιχνηλατήσεων, έπειτα από τον εντοπισμό κρουσμάτων στην Ίο, διαπιστώθηκε ότι άτομα σχετιζόμενα με τα κρούσματα είχαν επιβιβαστεί στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Super Express”, με προορισμό τη Ραφήνα. Τα άτομα αυτά, στην πλειονότητά τους νεαρής ηλικίας, τέθηκαν σε απομόνωση στο καράβι. Κατά την άφιξη του πλοίου στη Ραφήνα, διενεργήθηκε rapid test σε 70 άτομα και εντοπίστηκαν 14 θετικά δείγματα.

Ιος: Μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων τα 17 έτη

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έκανε λόγο χθες για 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα από την Ίο, με μέσο όρο ηλικίας τα 17 έτη, γεγονός που – όπως τόνισε – αναδεικνύει τη σημασία της μάσκας, των εμβολίων και τήρησης των υγειονομικών μέτρων.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου