ΕΛΛΑΔΑ

Έψαλλαν κάλαντα σε ρυθμούς ραπ στον Αρχιεπίσκοπο

έψαλλαν-κάλαντα-σε-ρυθμούς-ραπ-στον-αρ-524137

O Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος έγινε αυτήκοος μάρτυρας μιας… καλλιτεχνικής ραπ προσέγγισης στα χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Αγίων Αναργύρων, που πήγαν να του ψάλλουν τα κάλαντα, του επιφύλαξαν μια έκπληξη.

Επέλεξαν έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο “να του τα πουν”.

Περιμένοντας να ακούσει τα παραδοσιακά κάλαντα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα dogma.gr, ο κ. Ιερώνυμος έμεινε έκπληκτος όταν τρεις μαθητές και μια μαθήτρια βγήκαν μπροστά του και άρχισαν να τα… ψάλουν σε ραπ στυλ.

Ο Ορέστης, η Κέλλυ, ο Ράτι και ο Χρήστος από τους Αγίους Αναργύρους… ράπαραν στην αίθουσα του θρόνου της Αρχιεπισκοπής αλλάζοντας το παραδοσιακό κλίμα.

“Ένα ευχάριστο τραγούδι για τον κύριο μας”, απάντησε ο Ράτι στην ερώτηση τι τραγούδι ήταν αυτό, ενώ η Κέλλη τόνισε ότι ήταν μια ειδική διασκευή για τον Αρχιεπίσκοπο.

“Οι λέξεις μου ελάχιστες και κρύες σαν την πάχνη, ο λόγος σου θερμότητα στην κρύα ανθρωπότητα”, λένε κάποιοι στίχοι αναφερόμενοι στον Κύριο και σε άλλο σημείο αναφέρουν για την Εκκλησία “Όσο και να χτυπούν την Εκκλησία μας δεν πέφτει, πάντα θα υπάρχει ένας Ιούδας με μορφή Υπηρέτη».

Ο κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τα παιδιά για την έκπληξη και ευχήθηκε καλές γιορτές προσφέροντας τους από ένα σταυρό ως ευλογία.

Η Αρχιεπισκοπή, πάντως, γέμισε μαθητές από διάφορα σχολεία. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο μαθητές του 74ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, του 1ου Λυκείου Αγίων Αναργύρων, των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη, του Ιδρύματος Κόκορη, μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Τυφλών, η Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα, οι χορωδίες του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα Λαυρίου και του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος συναντήθηκε και ευχήθηκε καλά Χριστούγεννα στις εθελόντριες της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών, αλλά και στους εργαζόμενους της Αρχιεπισκοπής.

news.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου