ΕΛΛΑΔΑ

Μπαράζ πυρκαγιών στην Ξάνθη

μπαράζ-πυρκαγιών-στην-ξάνθη-524041

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες εβδομάδες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης η οποία τρέχει και φτάνει έγκαιρα για να σβήσει φωτιές σε καμινάδες και σε κάδους που ξεσπούν μέσα στην πόλη.

«Είχαμε κάποιες περιπτώσεις από τζάκια και ευτυχώς προλάβαμε και απομακρύναμε τα κάρβουνα και δεν έπαθαν ζημιά οι περιουσίες», εξηγεί ο κ. Χρήστος Καλογουλίδης, διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης τονίζοντας πως οι φωτιές που ξεσπούν σε καμινάδες τζακιών και σομπών οφείλονται κυρίως στην κακή συντήρηση από πλευράς των πολιτών.

«Έχουμε θρηνήσει και θύματα. Θέλει μεγάλη προσοχή», τονίζει, ωστόσο δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο οι φωτιές που ξεσπούν να έχουν προκληθεί από την χρήση των τζακιών για μπάρμπεκιου καθώς τα λίπη από το ψήσιμο συσσωρεύονται στις καμινάδες. «Τα τζάκια είναι εργολαβικά δεν είναι τα παλιά με μεγάλους διαδρόμους διαφυγής και για αυτό πρέπει να αποφεύγουν το ψήσιμο στα τζάκια και όλα αυτά τα λίπη συσσωρεύονται εντός της καπνοδόχου», υπογραμμίζει ο διοικητής της Π.Υ. Ξάνθης εξηγώντας πως «μπορεί να καεί το τζάκι από μέσα».

Τις τελευταίες εβδομάδες κάδοι απορριμμάτων της πόλης φλέγονται, καθώς πολίτες πετούν κάρβουνα μέσα σε αυτούς με αποτέλεσμα να ξεσπούν φωτιές. «Τις τελευταίες 2 με 3 βδομάδες πάμε σε κάδους απορριμμάτων. Παρά πολλοί βγάζουν τα κάρβουνα, τα βάζουν σε σακούλες και νομίζουν ότι επειδή πέρασαν 12 ώρες ότι δεν καίγονται, ωστόσο αυτά αρπάζουν και καίγονται και οι κάδοι», τονίζει ο κ. Καλογουλίδης, αναφέροντας πως «προχθές σβήναμε έναν κάδο που έβγαζε καπνούς και ένας συμπολίτης μας πετούσε μέσα στον κάδο τα σκουπίδια του εκείνη την ώρα. Έχει μπερδευτεί ο κόσμος, δεν ξέρω τι γίνεται. Πρέπει να μην τα πετάνε μέσα στους κάδους τα κάρβουνα αλλά να τα αφήνουν απ’ έξω».

thrakitoday.com

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου