ΕΛΛΑΔΑ

Εληξε η κατάληψη αντιεξουσιαστών στα γραφεία της Siemens

εληξε-η-κατάληψη-αντιεξουσιαστών-στα-523970

Εληξε, πριν από λίγη ώρα, η ειρηνική κατάληψη στα γραφεία της SIEMENS, στο Μαρούσι, από περίπου τριάντα άτομα.

Σημειώνεται ότι σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της γερμανικής εταιρείας Siemens στο Μαρούσι προχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας περίπου 30 άτομα του λεγόμενου αντεξουσιαστικού χώρου με στόχο να κάνουν γνωστή την πορεία από την Ομόνοια προς τη γερμανική πρεσβεία που έχουν προγραμματίσει για το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι.

Σε κείμενο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα Athens.indymedia.org το οποίο υπογράφουν οι «αναρχική ομάδα ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ, ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ -ομάδα για την εργατική αντεπίθεση, Αντιφασιστικό Μέτωπο Καλλιθέας-Μοσχάτου, ΑΣΥΝΦ – Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας, κομμουνιστική ομάδα ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ, αναρχική συλλογικότητα ΘΡΥΑΛΛΙΔΑ, κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο Κ*ΒΟΞ» σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι «δεν θα γίνουμε αποικία του γερμανικού και κανενός άλλου ιμπεριαλισμού. Γερμανοί και ευρωπαίοι εργάτες ζητάμε την αλληλεγγύη σας. Την τελευταία περίοδο στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκονται οι (όποιου είδους) διαπραγματεύσεις σχετικά με τη διαχείριση του χρέους μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών μηχανισμών, τους οποίους κατευθύνει ο γερμανικός ιμπεριαλισμός. Πέρα από το θέαμα, τις δηλώσεις και τα κάθε λογής κινδυνολογικά σενάρια, πέρα ακόμη και από το ζήτημα του δημόσιου χρέους, βρίσκεται η ουσία: αυτή την ώρα παίζεται η ζωή και το μέλλον κάθε εργαζόμενου στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ε.Ε.».

Επίσης χαρακτηρίζουν την Siemens ως μια «πολυεθνική γερμανική εταιρεία, από τους κυριότερους στυλοβάτες του γερμανικού καπιταλισμού, και ένας από τους βασικότερους διαπλεκόμενους εταίρους των ντόπιων αστών» κατηγορώντας την ότι έχει εμπλακεί σε εκατοντάδες υποθέσεις που αφορούν από δωροδοκίες κρατικών λειτουργών σε όλα τα επίπεδα και τεράστιες περιβαλλοντολογικές καταστροφές.

Και προσθέτουν ότι «για εμάς που είμαστε στο στρατόπεδο των καταπιεσμένων η Siemens αποτελεί στόχο, καθώς συμπυκνώνει όλα τα αποκρουστικά χαρακτηριστικά του κεφάλαιου. Μια εταιρία-μεγαθήριο που στο πέρασμα του χρόνου αφήνει πίσω της ρημαγμένους τόπους, ζωές και συνειδήσεις».

Οι καταληψίες έχουν τοποθετήσει πανό εξωτερικά του κτιρίου που γράφουν «καμία διαπραγμάτευση με το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο».

Στο σημείο βρίσκονται σε επιφυλακή αστυνομικές δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται πως τα μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβικώνας είχαν «εισβάλει» πριν από μερικές ημέρες στο προαύλιο της Βουλής κρατώντας πανό με συνθήματα αλληλεγγύης για τους απεργούς πείνας στις φυλακές.

Λίγο αργότερα ομάδα αντιεξουσιαστών πραγματοποίησε παρόμοια ενέργεια στην εταιρεία Ελλάκτωρ στη Νέα Κηφισιά.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου