ΕΛΛΑΔΑ

Προς αξιοποίηση για να εξασφαλισθούν νέες θέσεις εργασίας οι «σχολάζουσες γαίες» της Εκκλησίας

προς-αξιοποίηση-για-να-εξασφαλισθούν-522928

Η αξιοποίηση των σχολαζουσών γαιών, δηλαδή δημόσιων εκτάσεων καλλιεργήσιμων που υπάγονται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και σήμερα σχολάζουν (αναπαύονται, τεμπελιάζουν), βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

«Ευχαριστώ τον Αρχιεπίσκοπο γιατί θα μπορέσει η Εκκλησία με δικές της εκτάσεις που είναι σχολάζουσες να προσφέρει εργασία σε αρκετούς ανθρώπους, που θα μάθουν να ζουν κοντά στη φύση και να παράγουν αγαθά», τόνισε στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος (89,5 FM) ο υπουργός, ο οποίος νωρίτερα έθεσε την ιδέα στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να αξιοποιηθούν οι σχολάζουσες γαίες που ανήκουν σε ιδιώτες, στους δήμους, στην Εκκλησία, αλλά και στο Δημόσιο, ώστε να εξασφαλισθούν νέες θέσεις εργασίας.

Από την πλευρά του, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος επισήμανε ότι «καταλήξαμε σε μια πρακτική πρόταση και δεν θα μείνουμε στα λόγια. Στη Βοιωτία, από όπου κατάγομαι, ένα μοναστήρι έχει ένα μεγάλο κτήμα το οποίο είναι εγκαταλελειμμένο. Σκεφτήκαμε, λοιπόν, αυτό το κτήμα, το οποίο είναι και τοπογραφημένο, να το αναθέσουμε στο υπουργείο, ώστε να γίνει ένα πρότυπο έργο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου