ΕΛΛΑΔΑ

Αγωνία γιατρών για τον ελλιπή προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ

αγωνία-γιατρών-για-τον-ελλιπή-προϋπολ-521743

Την αγωνία του για τον ελλιπή προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ και την αδυναμία εκτέλεσής του εξέφρασε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Μιχάλης Βλασταράκος στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού.

Ο κ. Βλασταράκος έκανε λόγο για την ελλιπή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ (0,28% του AEΠ δηλαδή 526 εκατ. ευρώ, ενώ άρχισε από 0,6% του ΑΕΠ) και τις υπερεκτιμημένες ασφαλιστικές εισφορές ασθένειας, οι οποίες λόγω της ύφεσης και ανεργίας δεν πρόκειται να εισπραχθούν. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στην παράνομη παρακράτηση των εισφορών ασθένειας από τα ασφαλιστικά ταμεία, προφανώς για πληρωμή άλλων υποχρεώσεων, στην παρακράτηση από το ΙΚΑ ποσοστού 4,5% επί των πόρων του ΕΟΠΥΥ ως αποζημίωση για δαπάνες διαχείρισης – διοίκησης.

«Όλα αυτά μαζί με τα 2,2 δισ. ευρώ απλήρωτες οφειλές που υπάρχουν σήμερα, θα σημάνουν μεγάλες επιπτώσεις στους παρόχους υγείας και στους ασφαλισμένους» τόνισε ο κ. Βλασταράκος, προσθέτοντας ότι «η καθυστέρηση στην αποπληρωμή των παρόχων υγείας βαρύνει αποκλειστικά τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ».

Ο κ. Βλασταράκος δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκαλυφθούν οι πράξεις που συνέβαλαν στην επιβάρυνση γιατρών και ασφαλισμένων και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου