ΕΛΛΑΔΑ

Αμετανόητος και αδίστακτος ο Κώστας Πάσσαρης: Η εισαγγελέας πρότεινε ενοχή χωρίς ελαφρυντικά

αμετανόητος-και-αδίστακτος-ο-κώστας-π-519893

Χωρίς κανένα ελαφρυντικό να κριθεί ένοχος ο διαβόητος κακοποιός Κώστας Πάσσαρης που έχει διαπράξει ανθρωποκτονίες και ληστείες, ανάμεσα στις οποίες και την αιματηρή απόδρασή του από το νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς», πρότεινε η εισαγγελέας στη δίκη που διεξάγεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Η εισαγγελική λειτουργός, αναφέρθηκε σε πράξεις που έχουν αποδοθεί στον ΚώσταςΠάσσαρη, ο οποίος κρατείται σε φυλακές της Ρουμανίας, περιγράφοντας πως έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό του να αποδράσει. Μετά από μία σύντομη ανάπτυξη της κατηγορίας, η εισαγγελέας κατέληξε: «Αποδεικνύεται πως ο κατηγορούμενος λειτούργησε ψυχρά, νηφάλια με ιδιαίτερη σκληρότητα απέναντι στα θύματά του, με εμφανή έλλειψη ηθικών αναστολών και περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής. Να κηρυχθεί ένοχος όπως κατηγορείται».

Η πολιτική αγωγή έκανε λόγο για έναν αδίστακτο εγκληματία, ο οποίος σήμερα προσποιείται για τη μετάνοιά του. Χαρακτήρισε τον Κ Πάσσαρη ως ένα «μοναδικό φαινόμενο στην εγκληματική ιστορία του τόπου» προσομοιάζοντας το με τον «Ορέστη» της Κύπρου. «Η μόνη διαφορά είναι ότι ο Κύπριος τα έβαζε σε βαλίτσες, ενώ ο Πάσσαρης τα άφηνε στο δρόμο» επεσήμανε ο κ. Αναγνωστάκης, καταθέτοντας αίτημα στο δικαστήριο να διερευνηθούν οι μέχρι σήμερα άγνωστοι συνεργοί της απόδρασης του Κώστα Πάσσαρη.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης Ανδρ. Ταγαράκης, τόνισε ότι ο εντολέας του έχει μετανοήσει. «Μετά από 18 χρόνια τι μας εμποδίζει να πιστέψουμε ότι ο Πάσσαρης είναι ένας διαφορετικός άνθρωπος;». Όπως εξήγησε στο δικαστήριο από τις συνολικά πέντε ανθρωποκτονίες που έχουν αποδοθεί στον Κώστα Πάσσαρη δεν αποδέχεται μόνο εκείνη του υπαλλήλου κατά τη διάρκεια ληστείας πρακτορείου ΔΕΗ στο Περιστέρι με λεία 3 εκατ. δρχ. «Για τη δολοφονία της ιερόδουλης Βουλγάρας, παρά το ότι δεν υπήρξε καμία μαρτυρία και κανένα στοιχεία κατά τη διαδικασία, ο εντολέας μου μου διεμήνυσε ότι επιθυμεί να την ομολογήσει» πρόσθεσε

Τέλος, η εισαγγελέας πρότεινε την απόρριψη όλων των αιτημάτων για αναγνώριση ελαφρυντικών.

Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου