ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των γιατρών στη Βουλή

συγκέντρωση-διαμαρτυρίας-των-γιατρώ-496914

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή πραγματοποίησαν στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης οι γιατροί, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τις ρυθμίσεις των εφημεριών στα νοσοκομεία, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί εντός της ημέρας. Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η πενθήμερη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών που ξεκίνησε από τη Δευτέρα.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί απορρίπτουν -όπως τονίζουν- την απόπειρα ιδιωτικοποίησης της νοσοκομειακής περίθαλψης μέσω του νομοσχεδίου που παρουσίασε η υπουργός Υγείας και την καλούν να το αποσύρει και να στηρίξει από τον κρατικό προϋπολογισμό τις δαπάνες λειτουργίας των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της χώρας.
Η Ομοσπονδία Ενώσεως Νοσοκομείων Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει και σε νέα απεργία, ενώ οργανώνει πανελλαδικό συλλαλητήριο στη Βουλή τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, έξω από τα γραφεία της 3ης και της 4ης Διοίκησης Υγειονομικών Περιφερειών Μακεδονίας και Θράκης.
Στόχος της κινητοποίησης ήταν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που ψηφίζεται στη Βουλή για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
«Με το νομοσχέδιο αυτό κατεδαφίζεται ό,τι έχει απομείνει από το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τα απογευματινά ιατρεία στα νοσοκομεία δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν, όταν οι χιλιάδες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές δεν μπορούν να διασφαλίσουν ούτε την πρωινή λειτουργία των νοσοκομείων» εξήγησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Ένωσης, Στρατής Πλωμαρίτης.
«Τα προβλήματα αυτά γνωρίζει το υπουργείο, αλλά προωθεί το νομοσχέδιο συνειδητά με στόχο να απαξιωθεί ακόμα περισσότερο η δημόσια υγεία» πρόσθεσε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου