ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος εποχής για τον ΕΟΠΥΥ

τέλος-εποχής-για-τον-εοπυυ-518058

Σαρωτικές αλλαγές έρχονται μετά τη γιορτή των Θεοφανίων στον ΕΟΠΥΥ. Κι αυτό γιατί από την επόμενη εβδομάδα ο Οργανισμός οδηγείται στην κατάργηση όλων των θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

Τα συγκεκριμένα άτομα θα ενταχθούν σε καθεστώς κινητικότητας στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Ο συνολικός αριθμός τους φτάνει τα 8.691 άτομα, όπως αναφέρει το protothema.

Εξαίρεση αποτελούν 1.089 εργαζόμενοι (289 υπάλληλοι της κεντρικής υπηρεσίας, 203 των περιφερειακών υπηρεσιών, εννέα γιατροί και 88 υγειονομικοί υπάλληλοι).

Στα σχέδια του υπουργείου Υγείας βρίσκεται η λήψη κοινής υπουργικής απόφασης, με στόχο την κατάργηση των θέσεων αυτών και παράλληλα τη δημιουργία θέσεων στις υγειονομικές περιφέρεις, εκεί όπου θα γίνει η μεταφορά των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Η χρονική διάρκεια της διαθεσιμότητας-κινητικότητας δεν αναμένεται να ξεπεράσει τις 20 ημέρες.

Ταυτόχρονα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δρομολογεί και τη δημιουργία του Οργανισμού. Στο επίκεντρο του νέου φορέα θα βρίσκεται η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο που θα ορίζει πως θα υπαχθούν τα Κέντρα Υγείας που τώρα υπάγονται στα νοσοκομεία καθώς και τα Πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ στις Υγειονομικές Περιφέρειες αλλά και τις λεπτομέρειες αυτής της υπαγωγής και της νέας λειτουργίας τους.

Στόχος του υπουργείου είναι να τεθεί σε λειτουργία το νέο σύστημα και ο νέος ΕΟΠΥΥ μέσα στον Φεβρουάριο.

news.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου