ΕΛΛΑΔΑ

Τι ψάχνει η αντιτρομοκρατική για την επίθεση στο σπίτι του πρέσβη

τι-ψάχνει-η-αντιτρομοκρατική-για-την-ε-517982

Πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη Βόλφγκανγκ Ντολντ, στο Χαλάνδρι τις παραμονές της ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα.

Τέσσερα άτομα με κουκούλες και δύο καλάσνικοφ άδειασαν τα όπλα τους στην πρεσβευτική κατοικία, ενώ τέσσερις σφαίρες βρέθηκαν στο δωμάτιο της έφηβης κόρης του κ. Ντολντ.

Το νέο τρομοκρατικό χτύπημα σήμανε συναγερμό στην κυβέρνηση, ο κ. Σαμαράς επικοινώνησε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, ενώ με ψυχραιμία αντέδρασε, το Βερολίνο, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ δήλωσε ότι «οι δράστες δεν θα καταφέρουν να καταστρέψουν τις καλές σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία».

Η επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 52 στο Χαλάνδρι έγινε στις 3.30 τα ξημερώματα. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του ειδικού φρουρού, που τη στιγμή της επίθεσης βρισκόταν μέσα σε αλεξίσφαιρο φυλάκιο στην είσοδο της πρεσβευτικής κατοικίας, οι δράστες ήταν τουλάχιστον τέσσερις και προσέγγισαν το σημείο πεζή από παρτέρι πιλοτής της απέναντι πολυκατοικίας.Από το σημείο της επίθεσης οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν 60 κάλυκες από σφαίρες διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών.

Η έρευνα στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. έδειξε ότι χρησιμοποιήθηκαν δύο καλάσνικοφ, τα οποία μάλιστα είναι «καθαρά», δηλαδή δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη τρομοκρατική ή εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής ο 25χρονος ειδικός φρουρός, οι δράστες είχαν καλυμμένα χαρακτηριστικά και φορούσαν σκουρόχρωμα ρούχα.

Δευτερόλεπτα μετά την επίθεση, στο σημείο συνέκλιναν περιπολικά της Αμεσης Δράσης και της Ασφάλειας. Προσήχθησαν 6 άτομα, για τα οποία ωστόσο δεν προέκυψε ανάμειξή τους στην τρομοκρατική επιχείρηση. Σύμφωνα μάλιστα την “Καθημερινή” που επικαλείται αστυνομική πηγή, περίπου μία ώρα πριν από την επίθεση το πλήρωμα περιπολικού της Αμεσης Δράσης (είχε πάρει σήμα για διάρρηξη) επιχείρησε να ελέγξει τους επιβάτες μηχανής που βρέθηκε να κινείται επί της λεωφόρου Κηφισίας. Ο οδηγός της μηχανής, ωστόσο, ανέπτυξε ταχύτητα και κατάφερε να διαφύγει. Δεν κατέστη εφικτό να διευκρινιστεί εάν το περιστατικό σχετίζεται ή όχι με το τρομοκρατικό χτύπημα.

news.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου