ΕΛΛΑΔΑ

Ανοιχτές συνεδριάσεις της Εξεταστικής για τα Μνημόνια ζητά ο Λοβέρδος

ανοιχτές-συνεδριάσεις-της-εξεταστικ-517643

Διαφωνίες σημειώθηκαν στην πρεμιέρα της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση και διαλεύκανση των συνθηκών και των ευθυνών που οδηγήσαν στην υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των Μνημονίων και της επιτήρησης και για κάθε άλλο ζήτημα που σχετίζεται με την εφαρμογή και υλοποίηση των Μνημονίων.

Κατά την πρώτη εξέλιξη κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής την Πέμπτη, με διαδικαστικού χαρακτήρα θέματα, σημειώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες. η πρώτη διαφωνία μεταξύ των μελών της για το αν θα είναι ανοιχτές ή όχι οι συνεδριάσεις.

Η πρόταση να είναι ανοιχτές οι συνεδριάσεις βρίσκει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατηγορηματικά αντίθετη τη ΝΔ, ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα συμφωνούν. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Επιτροπής Ανδρέας Λοβέρδος ανάρτησε πριν από λίγο στο twitter ότι ο ίδιος πρότεινε την απόλυτη και άμεση δημοσιότητα του θέματος.

Η Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο θα πρέπει, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, να ολοκληρώσει τις εργασίες της μέχρι 6 Οκτωβρίου, με δυνατότητα, αν χρειαστεί, δίμηνης παράτασης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου