ΕΛΛΑΔΑ

Η ΛΑΒΑ αρωγός στην εκπαίδευση της νέας γενιάς Ελλήνων γεωπόνων

η-λαβα-αρωγός-στην-εκπαίδευση-της-νέας-517591

Για 2η συνεχή χρονιά, στηρίζει εμπράκτως το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο που παράγεται από το Εργαστήριο Λαχανοκομίας του Α.Π.Θ.

Η ΛΑΒΑ, μέλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, συνεπής στη δέσμευσή της να συνεισφέρει στην εκπαίδευση και την περαιτέρω ανάπτυξη νέων επιστημόνων, στηρίζει το πρόγραμμα «Συντήρηση, βελτίωση και ενίσχυση των εκπαιδευτικών και ερευνητικών υποδομών του Εργαστηρίου Λαχανοκομίας του Τμήματος Γεωπονίας» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μέσω οικονομικών χορηγιών αλλά και μετάδοσης εμπειρίας και εξειδικευμένης γνώσης του επιστημονικού προσωπικού της, η ΛΑΒΑ για 2η συνεχή χρονιά συμβάλλει καθοριστικά στη συντήρηση, βελτίωση και ενίσχυση των εκπαιδευτικών και ερευνητικών υποδομών του Εργαστηρίου Λαχανοκομίας. Παράλληλα, στηρίζει την υλοποίηση ερευνών για την αξιοποίηση της ελληνικής, φυσικής ελαφρόπετρας, ως υποστρώματος υδροπονικής καλλιέργειας τομάτας στο θερμοκήπιο, σε σχέση με άλλα υποστρώματα. Οι καλλιέργειες αξιοποιούνται σε προγράμματα κατάρτισης γεωπόνων καθώς και στην εκπόνηση μεταπτυχιακών και πτυχιακών διατριβών.

Με την ευκαιρία ολοκλήρωσης του προγράμματος κατάρτισης με τίτλο «Σύγχρονες απαιτήσεις της υδροπονικής καλλιέργειας τομάτας στο θερμοκήπιο», στο πλαίσιο του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), τα μέλη του Εργαστηρίου Λαχανοκομίας πραγματοποίησαν στις 6 Μαΐου εκδήλωση απονομής των πιστοποιητικών στους εκπαιδευόμενους. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες γεωπόνοι, διαθέτουν πλέον το θεωρητικό και πρακτικό υπόβαθρο, προκειμένου να ασχοληθούν επαγγελματικά με το αντικείμενο της τεχνικής υποστήριξης των σύγχρονων υδροπονικών μονάδων καλλιέργειας και παραγωγής ντομάτας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου