ΕΛΛΑΔΑ

Μπουτάρης: Τι τους νοιάζει το σκουλαρίκι που φοράω και αν πήγα στο Βόλο με γκόμενα;

μπουτάρης-τι-τους-νοιάζει-το-σκουλαρί-516737

«Δεν μπορώ να μας χαρακτηρίσω Ευρωπαίους. Είμαστε κομπλεξικοί με την πρωτεύουσα και χωριάτες σε σχέση με την πόλη μας» είπε σε συνέντευξή του στο free prees περιοδικό της Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης, και συνέχισε εξηγώντας: «Ακόμα και σήμερα με τα χιλιάδες προβλήματα και αδιέξοδα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, υπάρχει κόσμος που μου χρεώνει την έλλειψη στολισμού της πόλης. Είναι αδιανόητο να γκρινιάζουμε γιατί δε στολίζουμε την πόλη από τον Οκτώβρη. Επιπλέον, ο Δήμος δεν έχει χρήματα και θεωρώ τραγική πρόκληση όταν δεν μπορούμε να συντηρήσουμε τα συσσίτια να ασχολούμαστε με στολισμούς, λαμπάκια και έλατα, και απορώ πώς ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που επιμένουν να αποζητούν τα πανηγύρια. Αναγνωρίζουμε φυσικά ότι ο στολισμός της πόλης στηρίζει την εορταστική αγοραστική κίνηση, αλλά θα μπορούσαν οι πολίτες να συνεισφέρουν, στολίζοντας ο καθένας σχεδόν ανέξοδα το χώρο μπροστά στο μαγαζί του ή το μπαλκόνι του και συμμετέχοντας έτσι ενεργά σ’ όλη την ιστορία του εορτασμού».

Για τον κ. Μπουτάρη ο κυριότερος τρόπος να «φέρουμε χρήματα στην πόλη ώστε να μπορούμε να μιλήσουμε και για ευμάρεια, είναι ο τουρισμός».

«Επιβάλλεται ν’ αξιοποιήσουμε τον Όλυμπο που τον έχουμε απέναντι μας και τον γνωρίζει όλος ο κόσμος. Επίσης κάνουμε πολύ σημαντικές επαφές με τις αδελφοποιημένες πόλης σε όλο τον κόσμο και φυσικά με τους γειτονικούς λαούς. Θεωρώ μεγάλη επιτυχία που φέραμε Τούρκους κι Εβραίους που διαθέτουν χρήμα στην πόλη. Σας πληροφορώ πως δουλέψαμε πάρα πολύ για να προσελκύσουμε όλους αυτούς τους τουρίστες που επισκέφτηκαν τα τελευταία δύο χρόνια την Θεσσαλονίκη με μηδαμινά κόστη στην ουσία, παρά μόνο προσωπική έκθεση και κούραση. Και φυσικά τη δημιουργία αντιπάθειας προς το πρόσωπο μου από πολλούς συμπολίτες μου, προς τον… τουρκόφιλο -δήθεν- Μπουτάρη» τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο δέχεται «ανώριμη αντιπολίτευση».

«Αντί να εστιάσουν στα λάθη που έχουν κατά καιρούς γίνει και να έρθουν να συζητήσουμε τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων μας, σχολιάζουν το σκουλαρίκι που φοράω. Φόρα κι εσύ αν θέλεις. Δεν είναι κακό. Είναι σαν τα ανόητα σχόλια για το ταξίδι μου στο Βόλο, όπου πήγα με δικό μου αυτοκίνητο, δικό μου οδηγό, πληρωμένη βενζίνη από το δικό μου πορτοφόλι και στην τελική αν ήθελα να πάω με γκόμενα δε θα δώσω λογαριασμό σε κανένα. Πρόκειται για τρομερό Φαρισαϊσμό» σχολίασε ο Γιάννης Μπουτάρης.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου