ΑΡΧΙΚΗ
ΕΛΛΑΔΑ

Απολογείται για τα εξοπλιστικά ο Ευσταθίου

Ενώπιον των ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων απολογείται από τις 9 το πρωί ο 83χρονος Πάνος Ευσταθίου, ο οποίος φέρεται να έδωσε μίζα ύψους 1,5 εκατ. ευρώ στον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα για δύο συμβάσεις εξοπλιστικών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ευσταθίου, τον οποίο κατονόμασε ο κ. Κάντας στην απολογία του, φέρεται να έδωσε μίζα 1,5 εκατ. ευρω για τα γερμανικά υποβρύχια τύπου 214 και τα αντιαεροπορικά τύπου Astrad, αλλά και 1 εκατ. ευρώ επί κυβέρνησης το 1989 γα την αναβάθμιση των αρμάτων Μ48.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο υπέργηρος επιχειρηματίας είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τις αρχές και να κατονομάσει πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στη διακίνηση μαύρου χρήματος.

Ο Πάνος Ευσταθίου δραστηριοποιείτο από τη δεκαετία του ’80 ως αντιπρόσωπος της Atlas Elektroniks, η οποία είχε αναλάβει να εξοπλίσει τα υποβρύχια με σόναρ στο πλαίσιο της σύμβασης «Ποσειδώνας 2». Επρόκειτο για σύμβαση αναβάθμισης των υποβρυχίων που υπεγράφη το 2002 επί θητείας Γιάννου Παπαντωνίου.

naftemporiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ