ΕΛΛΑΔΑ

Εισιτήριο 25 ευρώ για εισαγωγή στα νοσοκομεία, ποιοι εξαιρούνται

εισιτήριο-25-ευρώ-για-εισαγωγή-στα-νοσοκ-516593

Σε ισχύ τέθηκε από την 1η Ιανουαρίου το μέτρο για την καταβολή 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία. Από το μέτρο εξαιρούνται οι άποροι και οι χρονίως πάσχοντες.

Σε δηλώσεις του στο Mega o υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι τα 5 ευρώ είναι το εισιτήριο για εισαγωγή και τα 20 ευρώ για τα νοσήλια, τα οποία θα εισπράττονται με την έξοδο του ασθενούς από το νοσοκομείο.

Για όσους δεν έχουν τα χρήματα να πληρώσουν, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Δεν θα τον πηγαίνουμε φυλακή, μην ανησυχείτε».

Πάντως, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον Ευαγγελισμό δήλωσε στο Mega ότι το νοσοκομείο δεν διαθέτει τον απαραίτητο μηχανισμό για την είσπραξη του ποσού.

Ποιοι εξαιρούνται

Της καταβολής του εισιτηρίου των 25 ευρώ εξαιρούνται:

  • Οι κάτοχοι βιβλιαρίου οικονομικής αδυναμίας ή πιστοποιητικού κοινωνικής προστασίας (απαραίτητη η προσκόμιση του βιβλιαρίου ή του πιστοποιητικού το οποίο θα πρέπει να είναι σε ισχύ).
  • Οι χρόνιοι πάσχοντες από την κύρια πάθησή τους και για όλες τις δευτερεύουσες παθήσεις που απορρέουν από αυτήν.
  • Τα ΑμεΑ που έχουν πιστοποιημένο από Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) ποσοστό αναπηρίας 80%.

Για συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών, όπως κρατούμενοι φυλακών, στρατιωτικό προσωπικό, είναι σε εφαρμογή οι ειδικές ισχύουσες διατάξεις.

ΣΥΡΙΖΑ: Κατάργηση της δωρεάν υγείας

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η πλήρης κατάργηση του δικαιώματος στη δωρεάν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας επιβεβαιώνεται και με την εφαρμογή του «χαρατσιού» των 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία και 1 ευρώ για κάθε συνταγή φαρμάκων.

«Αν συνεχιστεί η μνημονιακή πολιτική αυτό θα είναι το μέλλον για κάθε πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του τμήματος υγείας του κόμματος.

ΑΝΕΛ: Ολοκλήρωση της καταστροφής

Επίθεση στον υπουργό Υγείας εξαπολύουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με αφορμή τα 25 ευρώ στα νοσοκομεία. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Ο υπουργός Υγείας, αφού διέλυσε την πρωτοβάθμια περίθαλψη, αφού προχωρά σε απολύσεις γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και εργαζομένων στο χώρο της Υγείας, ολοκληρώνει το καταστροφικό του έργο, επιβάλλοντας 25 ευρώ για νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία και ένα ευρώ για κάθε συνταγή, δίνοντας έτσι ένα ακόμη πλήγμα στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό και κυρίως στους ανέργους και τους οικονομικά αδυνάτους».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου