ΕΛΛΑΔΑ

Για «μίζες σε δέκα πρόσωπα» καταθέτει ένας ακόμα κατηγορούμενος

για-μίζες-σε-δέκα-πρόσωπα-καταθέτει-516573
Ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή απολογείται από το πρωί της Πέμπτης ο 83χρονος εκπρόσωπος γερμανικής εταιρείας για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, έχει ομολογήσει ότι έδωσε μίζες περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ σε τουλάχιστον 10 πρόσωπα για δύο εξοπλιστικά προγράμματα (υποβρύχια και πρόγραμμα Ασραντ) .

Ο κατηγορούμενος μάλιστα, φέρεται να έχει κατονομάσει δύο πρώην αρχηγούς των Ένοπλων Δυνάμεων, ο ένας εκ των οποίων έχει πλέον αποβιώσει, αλλά και μέλη επιτροπών, ενώ έχει αναφερθεί στον ρόλο που είχαν 3-4 μεγαλοστελέχη της γερμανικής εταιρείας.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να έχει κατονομάσει ακόμα, πρώην επικεφαλής της ΕΒΟ ότι έλαβε χρήματα προκειμένου να τα δώσει σε επίσης στέλεχος της Βιομηχανίας Όπλων (αντιπρόεδρος και μετέπειτα διευθύνων σύμβουλος), ο οποίος ήταν και κουμπάρος του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Στις επίμονες ερωτήσεις του ανακριτή, αν δόθηκαν μίζες στους ήδη καταδικασμένους για τις χρυσές μίζες Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο, ο κατηγορούμενος απάντησε αρνητικά.

Αντίθετα, καταγγέλλει τον συγκατηγορούμενό του και ήδη προφυλακισμένο Α. Κάντα ως εκβιαστή υποστηρίζοντας ότι αυτός του ζήτησε χρήματα, προκειμένου να μην μπλοκάρει τη διαδικασία προμήθειας των επίμαχων οπλικών συστημάτων.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε ότι οι ύποπτες πληρωμές γίνονταν μέσω της off shore IRON ιδιοκτησίας του.

Είπε επίσης, στον ανακριτή, ότι είναι ιδιοκτήτης άλλων δυο off shore εταιριών. Έχει ήδη συναινέσει στο άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών προκειμένου να αποκαλυφθούν οι διαδρομές του μαύρου χρήματος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου