ΕΛΛΑΔΑ

ΥΠΕΞ: Εξοργιστική η προσπάθεια εμπλοκής της Ελλάδας στο Κουμάνοβο

υπεξ-εξοργιστική-η-προσπάθεια-εμπλοκ-515389

Ως εξοργιστική, αλλά και ενδεικτική του τρόπου λειτουργίας τους, χαρακτηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορειο, την προσπάθεια των ΜΜΕ της ΠΓΔΜ να εμπλέξουν την Ελλάδα στα γεγονότα του Κουμάνοβο.

Την Πέμπτη, ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός της γειτονικής χώρα προέβαλε ρεπορτάζ, που, με προκλητικό τρόπο, επιχείρησε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράιτ, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο πανεπιστήμιο Johns Hopkins, υπονόησε ανάμειξη της Ελλάδας στα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στο Κουμάνοβο, ενώ στο ίδιο θέμα αναφέρονται και αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

Κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών τόνιζαν ότι η γελοία και ανενδοίαστη προπαγανδιστική προσπάθεια εμπλοκής της Ελλάδας στα τραγικά γεγονότα του Κουμάνοβο, προκαλεί αποτροπιασμό και οργή, σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι το ΥΠΕΞ συμμερίζεται τις απαράδεκτες προσωπικές εκτιμήσεις της κ. Ολμπράιτ ως προς το ζήτημα της ονομασίας.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου