ΕΛΛΑΔΑ

Του έκλεψαν τον υπολογιστή και του ζητούσαν λύτρα!

του-έκλεψαν-τον-υπολογιστή-και-του-ζητ-515369

Τέσσερις διαρρήκτες -μεταξύ των οποίων μια γυναίκα και ένας ανήλικος- βρήκαν ευκαιρία να εκβιάσουν έναν Πακιστανό ζητώντας… λύτρα για να του επιστρέψουν τον υπολογιστή που του άρπαξαν όταν τρύπωσαν στο σπίτι του στη Θήβα την περασμένη Κυριακή! Όμως, ο αλλοδαπός δεν ήταν εύκολο θύμα.

Όντας νόμιμος καθ’ όλα, ο 24χρονος μετανάστης δεν είχε ενδοιασμό να απευθυνθεί σε αστυνομικούς της Ασφαλείας και να καταγγείλει ότι οι δράστες της διάρρηξης είχαν επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί του και απαιτούσαν εκβιαστικά 200 ευρώ για να του επιστρέψουν το κλεμμένο laptop! Τα χρήματα προσημειώθηκαν και ο Πακιστανός έκλεισε ραντεβού με τους δράστες για να τα παραδώσει.

Στο σημείο της συνάντησης εμφανίστηκαν δυο νεαροί Αλβανοί και μια 25χρονη Ελληνίδα έχοντας μαζί τους τον κλεμμένο φορητό υπολογιστή. Αμέσως ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς που παρακολουθούσαν αθέατοι και συνελήφθησαν.

Το laptop αποδόθηκε στον 24χρονο και οι τρεις δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών, μαζί με έναν 14χρονο Έλληνα που αποκαλύφθηκε ότι συμμετείχε στην κλοπή και την εκβίαση και συνελήφθη λίγο αργότερα.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου