ΕΛΛΑΔΑ

Στις 15 Ιανουαρίου παρουσιάζεται το πρόγραμμα των 11.000 απολύσεων

στις-15-ιανουαρίου-παρουσιάζεται-το-πρό-514189

Την ημέρα που επιστρέφει η τρόικα στην Αθήνα (σ.σ.: στις 15 Ιανουαρίου) το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καλείται να παρουσιάσει το σχέδιο υλοποίησης 11.000 απολύσεων για το 2014 και διαθεσιμότητας – κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Επίσης, θα πρέπει να παρουσιασθεί το σχέδιο για την απόλυση 4.000 υπαλλήλων, που αποτελούσε υποχρέωση για τα τέλη του 2013, αλλά δόθηκε παράταση έως τις αρχές του 2014.

Οι 4.000 εργαζόμενοι εκτιμάται ότι θα προέλθουν κυρίως από φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν. Οι απολύσεις θα γίνουν μετά την ψήφιση σχετικού νομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί εντός του Ιανουαρίου.

Οι 12.500 υπάλληλοι που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας – κινητικότητας αναμένεται να προέλθουν κυρίως από το πρόγραμμα εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας των ΟΤΑ και από τον ΕΟΠΥΥ.

Οι 11.000 απολύσεις που πρέπει να προχωρήσουν εντός του 2014 εκτιμάται ότι θα προέλθουν από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τις δημοτικές επιχειρήσεις, γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και από δημοσίους υπαλλήλους που έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα και δεν θα επανατοποθετηθούν σε νέες θέσεις.

Στην τελευταία κατηγορία εντάσσονται καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί, εκπαιδευτικοί, διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων, εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ και σε ασφαλιστικά ταμεία.

zougla.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου