ΕΛΛΑΔΑ

Κόντρα Κοτζιά – Μόσχας για τους «ρώσους χάκερ»

κόντρα-κοτζιά-μόσχας-για-τους-ρώσου-513238

Απάντηση στα όσα υποστήριξε κατά την ομιλία του στη Βουλή ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, έδωσε η πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα.

Με ανάρτησή της στο twitter η ρωσική πρεσβεία ζητεί από το Νίκο Κοτζιά να παρουσιάσει στοιχεία αρμοδίως, «αλλιώς θα ήταν καλό να αποφεύγονται νέες κατηγορίες για “ρωσική ανάμειξη” στα εσωτερικά της Ελλάδος» κάνοντας λογο για συκοφαντία.

Κατά την αντιπαράθεση στη Βουλή με τον Πάνο Καμμένο, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών είχε αναφέρει ότι Ρώσοι ή Κινέζοι χάκερ υπέκλεψαν τα emails διπλωματών που είχε δώσει στη δημοσιότητα ο Πάνος Καμμένος.

Ο Νίκος Κοτζιάς είχε επικαλεστεί ειδικούς Πληροφορικής στους οποίους είχε απυθυνθεί. Όπως είχε πει τον ενημέρωσαν ότι σε τέτοιους σέρβερ θα μπορούσαν να παρέμβουν ή «χάκερ της ΕΥΠ ή οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας, άντε και της Κίνας. Εδώ ή έχουμε πλαστογράφηση κειμένων, ή έχουμε υποκλοπή σε συνεργασία πιθανόν με τέτοιους κύκλους».

Η ρωσική πρεσβεία γράφει: Πάλι δήθεν «Ρώσοι χάκερ»… Εάν υπάρχουν στοιχεία, ας παρουσιαστούν αρμοδίως, και οι Ρωσικές αρχές θα τα ερευνήσουν και θα απαντήσουν επίσημα. Αλλιώς θα ήταν καλό να αποφεύγονται νέες κατηγορίες για «ρωσική ανάμειξη» στα εσωτερικά της Ελλάδος.Χωρίς αποδείξεις πρόκειται για συκοφαντία. Είναι περίεργο ότι, παρά τις πραγματικές αποκαλύψεις για τις αμερικάνικες υποκλοπές, ακόμα και εις βάρος ηγετών ευρωπαϊκών χωρών, κάποιοι τις αποσιωπούν. Και να σοβαρευτούμε: το ποιος (και πώς) θα κέρδιζε το διαγωνισμό για βίζες είναι αδιάφορο για τη Ρωσική πλευρά.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου