ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2015: Θέματα και απαντήσεις στην Νεοελληνική Γλώσσα

πανελλήνιες-2015-θέματα-και-απαντήσεις-σ-513131

Την πολιτιστική κληρονομιά αφορούν τα θέματα της Νεολληνικής Γλώσσας-Εκθεσης που έπεσαν σήμερα στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Δείτε τα αναλυτικά εδώ: http://www.minedu.gov.gr/publications/docs2015/EXETASEIS-2015/them_glo_gen_c_hmer_no_150518.pdf

iefimerida.gr

Οι προτεινόμενες απαντήσεις στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας

Στο κείμενο του Ομότιμου Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Β.Λαμπρινουδάκη για την πολιτιστική κληρονομιά και τη σχέση μας με τους αρχαίους χώρους θέασης και ακρόασης εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Για πρωτότυπες ασκήσεις εντός των δυνατοτήτων των παιδιών, μιλούν οι φιλόλογοι του φροντιστηρίου Ορόσημο Πειραιά.

Για το θέμα της έκθεσης σημειώνουν ότι ήταν αναμενόμενο, ενώ το κείμενο ήταν σχετικά απαιτητικό ως προς τη σύνταξη της περίληψης.

Το ίδιο φροντιστήριο έδωσε και τα στατιστικά στοιχεία επίδοσης στη Νεοελληνική Γλώσσα:

Οι εξετάσεις συνεχίζονται την Τετάρτη με τα μαθήματα (Γενικής Παιδείας) της Βιολογίας, της Φυσικής, των Μαθηματικών και της Ιστορίας.

Οι 105.000 υποψήφιοι διεκδικούν μία από τις 68.345 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄), ξεκίνησαν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 2 Ιουνίου, με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 17 έως και 24 Ιουνίου.

Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.

Οι βαθμοί των υποχρεωτικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου και στη συνέχεια οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Σημειώνεται ότι μετά τις 15 Ιουνίου θα προσέλθουν στα Λύκειά τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ώστε να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό δελτίο.

Οι βάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 20 Αυγούστου

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου