ΕΛΛΑΔΑ

Συγγραφή βιβλίων από Αλβανία – Ελλάδα για την ελληνική μειονότητα

συγγραφή-βιβλίων-από-αλβανία-ελλάδα-5123

Κοινά βιβλία θα «γράψουν» Ελλάδα και Αλβανία για την εκπαίδευση των παιδιών της εθνικής ελληνικής μειονότητας στη χώρα.

Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος και η ομόλογός του της Αλβανίας Λιντίτα Νικολία κήρυξαν σε συνάντηση τους την Τετάρτη στη γείτονα χώρα την έναρξη εργασιών της «μεικτής επιτροπής αναθεώρησης σχολικών εγχειριδίων» και υπέγραψαν πρωτόκολλο για τη μέθοδο εργασίας της επιτροπής.

«Οι πράξεις συγκροτούν πολιτική και όχι τα λόγια» δήλωσε σχετικά ο κ. Λοβέρδος. «Εμείς ήρθαμε εδώ ως αντιπροσωπεία για να συνεργαστούμε και να πάρουμε μαζί σας αποφάσεις. Υπάρχει το εξαιρετικά αυτό καλό πολιτικό πλαίσιο ανάμεσα στις κυβερνήσεις των δύο χωρών και πρέπει τώρα εμείς ως υπουργοί Παιδείας να εξειδικεύσουμε στο αντικείμενο μας αυτές τις πολύ καλές σχέσεις» τόνισε.

«Ειδικότερα στο αντικείμενό μας έχουμε στο πλαίσιο της συνεργασίας μας μια συμφωνία την οποία πρέπει να την εφαρμόσουμε. Τα πανεπιστήμια μας, οι δομές μας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τα ερευνητικά μας κέντρα, τα αρχεία μας, οι βιβλιοθήκες μας και άλλοι τομείς στην Παιδεία, ανάμεσα στις δύο χώρες πρέπει να έρθουν σε στενότερη επαφή ώστε να αναπτύξουν συνεργασίες» συνέχισε.

Συμπλήρωσε ότι θα ξεκινήσουν συζητήσεις και για συνεργασία στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε νέα συνάντηση που θα γίνει στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 2015.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου