ΕΛΛΑΔΑ

“Δεν υποστέλλω τη σημαία”

δεν-υποστέλλω-τη-σημαία-505722

Βολές κατά του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε το βράδυ της Παρασκευής από τα Χανιά όπου εκλέγεται, ο διαγραφείς από το κόμμα βουλευτής Χ. Μαρκογιαννάκης.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής μίλησε για "απίστευτη εμπάθεια προς το πρόσωπό του" και για "πισώπλατα μαχαιρώματα του κ. Σαμαρά και των περί αυτών", ενώ τόνισε ότι "δεν πρόκειται να υποστείλει τη σημαία" και ότι θα συνεχίσει να πολιτεύεται και να προσφέρει στην Κρήτη. 

"Ο κ. Σαμαράς ως πρόεδρος της ΝΔ προφανώς επηρεασμένος από το γεγονός ότι στην εσωκομματική προεκλογική περίοδο για την ανάδειξη του νέου προέδρου είχα υποστηρίξει την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, έδειξε από την πρώτη στιγμή μια απίστευτη εμπάθεια στο πρόσωπο μου" δήλωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

"Ουσιαστικά συμπεριφερόταν σαν να μην υπάρχω παρά το γεγονός, ότι ήμουν από τους αρχαιότερους βουλευτές της ΝΔ και ο αρχαιότερος βουλευτής της ΝΔ στην Κρήτη" τόνισε.

"Αποκορύφωμα αυτής της συμπεριφοράς ήταν η διαδικασία η οποία ακολουθήθηκε για την επιλογή του προσώπου του υποψηφίου περιφερειάρχη που θα στήριζε η ΝΔ στην Κρήτη. Ούτε ένα τηλεφώνημα δεν μου έγινε, δεν γνωρίζω, πότε συνήλθαν τα όργανα, αν συνήλθαν, πότε και ποιοι αποφάσισαν. Ούτε για τον περιφερειάρχη, ούτε για τους υποψηφίους δημάρχους" είπε.

"Αυτό ως ήταν φυσικό, ξεχείλισε το ποτήρι και αναγκάστηκα να δημοσιοποιήσω την δυσαρέσκεια μου, για αυτή την αντιδημοκρατική πρακτική την οποία ακολουθούσες ο πρόεδρος της ΝΔ σε βάρος του προσώπου μου. Παράλληλα, εξέφρασα το ενδεχόμενο να είμαι υποψήφιος και εγώ, για την θέση του περιφερειάρχη Κρήτης", συμπλήρωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Σχολιάζοντας την διαγραφή του από την ΝΔ τόνισε ότι "αντί να υπάρξει μια συνεννόηση, αντί να υπάρξει ένα τηλεφώνημα μια επαφή, για δούμε πως είναι ενδεχόμενο να λυθεί το πρόβλημα, ξαφνικά ο κ. Σαμαράς έδωσε εντολή αποπομπής μου από την ΚΟ της ΝΔ και διαγραφής μου από μέλος του κόμματος".

"Δόθηκε εντολή στην επιτροπή δεοντολογίας η οποία, συνήλθε μέσα σε μια – δυο ώρες, δεν με ενημέρωσαν, δεν μου ζήτησαν κάποια απολογία και να δώσω εξηγήσεις, και αποφάσισαν να με διαγράψουν" υποστήριξε.

"Η απόφαση αυτή προσβάλει βάναυσα τους γνήσιους τους έντιμους, αγωνιστές της ΝΔ οι όποιοι τα δύσκολα χρόνια δώσαμε σκληρούς αγώνες, όχι μόνο έχοντας απέναντι το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεχόμενοι και τα πισώπλατα μαχαιρώματα του κ. Σαμαρά, και των περί αυτών. Η απόφαση αυτή προσβάλει επίσης τον Κρητικό λαό την Κρήτη συνολικά", υπογράμμισε ο ανεξάρτητος βουλευτής.

Ο κ.  Μαρκογιαννάκης δήλωσε, ότι παραμένει στην πρώτη γραμμή της πολιτικής. "Θα συνεχίσω ως ανεξάρτητος βουλευτής να προσφέρω στο νομό μου, στην Κρήτη στην ανάπτυξη, για την επίλυση των προβλημάτων. Δεν πρόκειται να καμφθώ, δεν πρόκειται να υποστείλω τη σημαία θα συνεχίσω να πολιτεύομαι όσο μπορώ να στέκομαι στα πόδια μου", είπε. Στο περιθώριο των δηλώσεων του ανέφερε ότι πιθανότατα την Τρίτη θα παραχωρήσει εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου.

 
Στο μικροσκόπιο 4 «αντάρτες»
Φόβους ότι η διαγραφή του κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη θα ανοίξει έναν νέο «κύκλο» εσωκομματικής έντασης εκφράζουν μετριοπαθείς βουλευτές της ΝΔ. Στον αντίποδα, στελέχη που συνομιλούν τακτικά με τον κ. Σαμαρά επιμένουν ότι η διαγραφή του βουλευτή Χανίων ήταν μονόδρομος για τον πρόεδρο της ΝΔ και προσθέτουν ότι ο κ. Σαμαράς δεν θα διστάσει να διαγράψει και άλλους, εφόσον προκληθεί.
Στη Ρηγίλλης εκτιμούν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ολοκληρωμένο σχέδιο από την πλευρά της κυρίας Ντ. Μπακογιάννη και των βουλευτών που συνομιλούν τακτικά μαζί της και σημειώνουν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.
Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θέλησε και με την κίνηση της διαγραφής Μαρκογιαννάκη να στείλει το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να δώσει την πρώτη του -ως ηγέτης της κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης- εκλογική «μάχη» υφιστάμενος παράλληλα εσωκομματική υπονόμευση.
Από την πλευρά της η κυρία Μπακογιάννη απορρίπτει τα περί «σχεδίου» και συνεχίζει να προετοιμάζει το επόμενο πολιτικό της βήμα, που δεν είναι άλλο από τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα, η ίδρυση του οποίου τοποθετείται χρονικά μετά τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πολλά θα εξαρτηθούν και από το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου, συμπληρώνουν πολιτικά στελέχη που γνωρίζουν τις προθέσεις της.
Σε ό,τι αφορά τις εκλογές, θεωρείται δεδομένη πλέον η κάθοδος του κ. Μαρκογιαννάκη για την Περιφέρεια Κρήτης, όπου θα στηριχθεί και από την τέως υπουργό Εξωτερικών και από τον ΛΑΟΣ , ενώ η κυρία Μπακογιάννη δεν προτίθεται να στηρίξει τους υποψηφίους της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και στον Πειραιά.
 
Ερωτηματικό

Στο εσωτερικό της ΝΔ, πάντως, αποτελεί ερώτημα το εάν η διαγραφή Μαρκογιαννάκη θα βάλει φρένο στην αμφισβήτηση των επιλογών του προέδρου του κόμματος. Μέχρι στιγμής η Ρηγίλλης παρακολουθεί τις κινήσεις αρκετών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και περιμένει να κάνουν εκείνοι το επόμενο βήμα. Συγκεκριμένα, στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται ο κ. Γ. Κοντογιάννης, που ήδη έχει κάνει αιχμηρές δηλώσεις κατά του κ. Σαμαρά για την επιλογή υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας, ο κ. Ι. Λαμπρόπουλος, ο οποίος δεν στηρίζει την υποψηφιότητα Δράκου για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο κ. Θ. Γιαννόπουλος, ο οποίος είχε διεκδικήσει το χρίσμα για την Περιφέρεια Στέρεας Ελλάδας αλλά και ο κ. Γερ. Γιακουμάτος, ο οποίος εκφράζει ενστάσεις ως προς τις πολιτικές επιλογές των στελεχών της Ρηγίλλης.

 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου