ΕΛΛΑΔΑ

Εμμεση στήριξη από Ν.Δ. και ΛΑΟΣ

εμμεση-στήριξη-από-ν-δ-και-λαοσ-483880

Δεν θα κατεβάσει υποψήφιο για το Δήμο Καρπενησίου η ΝΔ, στηρίζοντας εμμέσως τον γιο της Ντόρας Μπακογιάννη, Κώστα Μπακογιάννη, όπως ανακοίνωσε χθες ο γραμματέας Αυτοδιοίκησης της ΝΔ Βασίλης Μιχαλολιάκος.

«Στην καινούργια ΝΔ δεν υπάρχει χώρος ούτε για υποκρισία, ούτε για οικογενειοκρατία. Παρά ταύτα, όμως, η καινούργια ΝΔ σε ένδειξη τιμής στη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη, στη γενέτειρά του, δηλαδή το Καρπενήσι, δεν θα στηρίξει ούτε θα προτείνει άλλον υποψήφιο» δήλωσε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ στο ραδιοφωνικό σταθμό Real fm.

Τη δήλωση διένειμε και επισήμως το γραφείο Τύπου του κόμματος.

Αντίστοιχη δήλωση έκανε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στο Κανάλι 1 του Πειραιά. «Είμαι εναντίον της οικογενειοκρατίας. Στην περίπτωση του Κώστα Μπακογιάννη όμως μπαίνει το συναίσθημα στο γιο του Παύλου Μπακογιάννη για μία ευκαιρία. Όποιος λειτουργήσει αντίθετα, θα δείξει ένα κενό».

Εν τω μεταξύ, στην Κρήτη συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις της Ντόρας Μπακογιάννη με στελέχη που πρόσκεινται στην ίδια για τον υποψήφιο που θα στηρίξει στην Περιφέρεια Κρήτης, διαβουλεύσεις στις οποίες περιλαμβάνεται και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Η κ. Μπακογιάννη θα βρεθεί την Πέμπτη στο Ηράκλειο, όπου θα συζητήσει με στελέχη της για τον καταλληλότερο υποψήφιο, καθώς δεν έχουν ληφθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις.

Το ενδεχόμενο να υποστηρίξει τον Χρ. Μαρκογιαννάκη είναι ανοικτό, αναφέρουν οι υπάρχουσες πληροφορίες, αλλά διερευνώνται κι άλλα πρόσωπα, τα οποία ενδεχομένως θα συγκεντρώνουν πιο πολλά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά.

Ο Χρ. Μαρκογιαννάκης σε συνέντευξη Τύπου που έχει προγραμματίσει για την Τετάρτη δεν προτίθεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, αλλά σκοπεύει να μιλήσει για τοπικά θέματα.

Ο ίδιος αναφέρει ότι δεν έχει λάβει οριστική απόφαση για το θέμα.

Συνάντηση Αβραμόπουλου με Β. Κικίλια

Με τον υποψήφιο της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής Βασίλη Κικίλια συναντήθηκε χθες ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Η επιλογή της υποψηφιότητας ενός νέου ανθρώπου συνιστά υπερβατική πολιτική απόφαση και ανοίγει το δρόμο για μια νέα γενιά πολιτικών, που φιλοδοξούν να συμβάλλουν με τις ιδέες, τις αρχές και τα όνειρά τους στα δημόσια πράγματα. Αυτόν το δρόμο σηματοδοτεί και ανοίγει η επιλογή της υποψηφιότητάς του» ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος.

Ο κ. Κικίλιας από την πλευρά του υπογράμμισε ότι «οι πολίτες της Αττικής να γνωρίζουν ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, με τον ενθουσιασμό και το όραμα του νέου ανθρώπου, αλλά και με την εμπειρία και τη γνώση εκείνων που προηγήθηκαν της δικής μου γενιάς, για να χτίσουμε μια συνεκτική, ισόρροπη, δίκαιη, λειτουργική και αποτελεσματική Περιφέρεια. Μας ενώνει όλους, πέρα και πάνω από κόμματα, ο κοινός μας στόχος για δημοκρατικό πολιτισμό και ένα ανθρώπινο και αποτελεσματικό διοικητικό σύστημα».

Επαφές στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος επισκέφθηκε τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

Ο Π. Ψωμιάδης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της ΝΔ για την πορεία της υποψηφιότητας του και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καθυστερεί επικίνδυνα τις χρηματοδοτήσεις στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

Ο Β. Παπαγεωργόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ουσιαστικά δεν έκανε απολύτως τίποτε στη Θεσσαλονίκη τον χρόνο που πέρασε και ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην 75η ΔΕΘ ζήτησε να μην υπάρξουν νέες εξαγγελίες, αλλά υλοποίηση έργων.

Ο κ. Λυκουρέντζος χαρακτήρισε τεράστιο το έργο του κ. Ψωμιάδη στη Νομαρχία, για δε τον κ. Παπαγεωργόπουλο σημείωσε ότι έκανε ένα πολυδιάστατο και πολυσήμαντο στη δωδεκαετή θητεία του και παρατήρησε πως αν το δει κανείς με νηφαλιότητα, δικαιοσύνη και καθαρή ματιά θα του δώσει συγχαρητήρια.

Σε ό,τι αφορά στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Λυκουρέντζος επισήμανε ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ έκαναν ουσιαστικά βήματα στα έργα που δεσμεύτηκαν.

Για το ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι είτε ως αντιπολίτευση, είτε ως κυβέρνηση κουβαλάει μόνο υποσχέσεις στη ΔΕΘ ή επικρίνει τις κυβερνήσεις της ΝΔ και δεν υλοποιεί τις προεκλογικές του εξαγγελίες, στερεί την αυτοδιοίκηση από πόρους και αν δεν τους διαθέσει ο «Καλλικράτης» θα μείνει χάρτινο όραμα και σχέδιο επί χάρτου.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου