ΕΛΛΑΔΑ

Τασούλας για ανδριάντα Μ.Αλέξανδρου: Ευελπιστούμε να βρεθεί χώρος

τασούλας-για-ανδριάντα-μ-αλέξανδρου-ε-51040

Το υπουργείο Πολιτισμού ευελπιστεί να βρεθεί χώρος για να τοποθετηθεί ο ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου που έχει φιλοτεχνήσει ο γλύπτης Γιάννης Παππάς, δήλωσε ο Κώστας Τασούλας, απαντώντας σε ερώτηση 25 βουλευτών της ΝΔ.

Στην απάντησή του, ο υπουργός τονίζει ότι το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού δεν παραγνωρίζει τις δυσκολίες που δημιουργεί η έλλειψη διαθέσιμου ανοιχτού δημόσιου χώρου στο κέντρο της Αθήνας.

Την ερώτηση είχαν καταθέσει 25 βουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής τον Ηλία Βλαχογιάννη, ζητώντας να ενημερωθούν γιατί δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί ο ανδριάντας στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως αναφέρει ο κ. Τασούλας, «το 1993, με πρωτοβουλία της τότε υπουργού Πολιτισμού Ντόρας Μπακογιάννη, φιλοτεχνήθηκε από τον αείμνηστο ακαδημαϊκό και γλύπτη Ιωάννη Παππά έφιππος ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος αφού αγοράστηκε από το ΥΠΠΟ εν συνεχεία δωρήθηκε στον δήμο Αθηναίων, με σκοπό τη μελλοντική ανέγερσή του σε κατάλληλο δημόσιο χώρο της πρωτεύουσας».

«Το θέμα απασχόλησε κατ΄επανάληψη το δήμο Αθηναίων στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγονται οι πλείστοι των ανοιχτών δημόσιων χώρων, στους οποίους ενδεχομένως θα μπορούσε να τοποθετηθεί ο ανδριάντας» ενημερώνει τους βουλευτές ο υπουργός.

Προσθέτει ότι η πρόταση του δήμου Αθηναίων να τοποθετηθεί ο ανδριάντας σε χώρο πλησίον του ηλεκτρικού σταθμού της Θησείου, δεν έγινε αποδεκτή από το ΚΑΣ με ομόφωνη γνωμοδότησή του τον Απρίλιο του 2012, διότι η εγκατάσταση ενός γλυπτού μεγάλων διαστάσεων δεν αναδεικνύεται στον περιορισμένο χώρο της πλατείας Θησείου και δεν συνάδει με τα μνημεία του περιβάλλοντος χώρου.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου