ΕΛΛΑΔΑ

Εικοσάχρονος εκβίαζε νεαρή στο Facebook

εικοσάχρονος-εκβίαζε-νεαρή-στο-facebook-508389

Έναν 20χρονο εντόπισαν και συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την κατηγορία της εκβίασης και παραβίασης της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων μέσω διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί, μετά από έρευνα, διαπίστωσαν ότι ο 20χρονος εκβίαζε μία 19χρονη ότι θα δημοσιοποιούσε προσωπικές της φωτογραφίες στο ίντερνετ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία της, πριν από περίπου τρεις μήνες, την προσέγγισε ένας άγνωστος, μέσω του Facebook και την εκβίασε να του αποστείλει προσωπικές της φωτογραφίες, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, θα δημοσιοποιούσε προσωπικούς της διαδικτυακούς διαλόγους, τους οποίους είχε υποκλέψει από το κοινωνικό δίκτυο.

Στη συνέχεια, όπως προέκυψε, ο ίδιος δράστης χρησιμοποιώντας διαφορετικά προφίλ προσέγγισε και πάλι την 19χρονη, απαιτώντας χρήματα για να μην δημοσιοποιήσει τις φωτογραφίες.

Χθες σε προκαθορισμένη συνάντηση με την 19χρονη συνελήφθη ο δράστης, αφού παρέλαβε προσημειωμένο χρηματικό ποσό, ενώ κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας φορητός υπολογιστής.

news.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου