ΕΛΛΑΔΑ

Στελέχη της ΝΔ καταγγέλλουν αλλοίωση της σύνθεσης του Συνεδρίου

στελέχη-της-νδ-καταγγέλλουν-αλλοίωση-50755

Αντικαταστικές διαδικασίες που αλλοιώνουν τη σύνθεση και τη φιλοσοφία του συνεδρίου της ΝΔ, καταγγέλλουν, με επιστολή τους στον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, δέκα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Ειδικότερα, στην επιστολή τους αναφέρουν ότι με τις διαδικασίες ανάδειξης συνέδρων υπάρχει αλλοίωση της σύνθεσης του συνεδρίου και εξηγούν: «…με την παράνομη – αυθαίρετη ερμηνεία του καταστατικού, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην ιστορία της παράταξης, θα εκλεγούν παραπάνω 803 σύνεδροι, αλλοιώνοντας τη σύνθεση του Συνεδρίου, άρα και τις αποφάσεις και τα αποτελέσματα του 10ου Συνεδρίου μας».

Με τη διαδικασία που ακολουθείται πενταπλασιάζονται οι σύνεδροι που προέρχονται από το Λεκανοπέδιο Αττικής και δημιουργούν ανισότητα σε βάρος της περιφέρειας. Στην επιστολή τους εξηγούν ότι επιπλέον υπήρξε παράνομη διαγραφή μελών, αποκλεισμός νέων μελών και διαχωρισμός νέων και παλαιών μελών, καθώς και απαγόρευση ενστάσεων και εν τέλει καθυστέρηση των θεσμικών διαδικασιών.

Η σχετική εγκύκλιος στην οποία βασίστηκε η διαδικασία, την οποία αμφισβητούν τα δέκα μελη της Πολιτικής Επιτροπής, εκδόθηκε από τον γραμματέα Οργανωτικού Βασίλη Σπανάκη. Για την εγκύκλιο ζητήθηκε η γνωμοδότηση του γραμματέα εκλογών της ΝΔ, που έχει και ρόλο νομικού συμβούλου, Επαμεινώνδα Λεκκέα, ο οποίος θεωρεί ότι είναι βάσιμη η αμφισβήτηση της διαδικασίας. Παρομοίως και ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Απότελεσμα είναι ότι έχει προκληθεί αναταραχή στις κομματικές οργανώσεις -κυρίως της περιφέρειας- και είναι ανοικτό το ενδεχόμενο αναβολής των εκλογών των συνέδρων.

Την επιστολή υπογράφουν οι Νικολαΐδης Νίκος, Ζωντανός Κώστας, Αγαλοπούλου-Πετράκου Ευαγγελία, Ινιωτάκης Πολυχρόνης, Μάταλας Θεόδωρος, Πάνου Ευάγγελος, Παρράς Χρήστος, Σαρούκου Παναγιώτα, Χονδρογιάννος Ιωάννης, Κόκκαλης Αλέκος.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου