ΕΛΛΑΔΑ

Μύκονος: Απίστευτες εικόνες με κορονοπάρτι σε βίλες, την ώρα που είναι όλα κλειστά

μύκονος-απίστευτες-εικόνες-με-κορονο-507333

Την ώρα που η Μύκονος «ψυχορραγεί» με τους επιχειρηματίες και τους τουρίστες του νησιού να είναι έξαλλοι με τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στο νησί μέχρι τις 26 Ιουλίου, η πρόβλεψη πολλών βγήκε αληθινή: μπορεί τα πάρτι στα κλαμπ και τα beach bars να περιορίστηκαν με την απαγόρευση κυκλοφορίας και μουσικής, όμως η διασκέδαση χωρίς μέτρα καλά κρατεί στις βίλες του νησιού.

Το in.gr παρουσιάζει αποκλειστικά στιγμιότυπα από διάφορα κορονοπάρτι σε πολυτελείς κατοικίες της Μυκόνου. Όπως θα δείτε, ο συνωστισμός… καλά κρατεί, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει συγκεκριμένο ωράριο – είτε είναι πρωί, είτε απόγευμα, είτε αργά το βράδυ το νησί των ανέμων δεν σταματά ποτέ – ούτε σε καθεστώς μίνι lockdown – να παρτάρει.

Μπορεί στο υπόλοιπο νησί των ανέμων η μουσική να έχει σιγήσει, όμως στις βίλες του νησιού ηχεί δυνατά με τους προσκεκλημένους – κατά κύριο λόγο νεαρόκοσμο – να λικνίζονται στους ρυθμούς της. Η διασκέδαση καθεαυτή δεν είναι μεμπτή φυσικά, αλλά είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτικό όταν συμβαίνει χωρίς μέτρα – με συνωστισμό και παντελή απουσία μασκών – και εις βάρος της δημόσιας υγείας, καθώς και των θυσιών που έχουν κάνει οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι της Μυκόνου.

Η υπερβολική χαλαρότητα ήταν εξάλλου η αιτία που επιβλήθηκαν εξαρχής τα περιοριστικά μέτρα στο νησί – «ναυαρχίδα» του ελληνικού τουρισμού.

Ερωτηματικά δημιουργούνται και για το πώς γίνεται τα πάρτι αυτά να ξέφυγαν από τα «ραντάρ» της ΕΛ.ΑΣ. (κάποια από αυτά γίνονται με το φως της ημέρας), η οποία με ενισχυμένες δυνάμεις ΟΠΚΕ και drones επιτηρεί την κατάσταση στο δημοφιλές νησί των Κυκλάδων.

Εύθραυστη υγειονομικά η κατάσταση στη Μύκονο

Από κυβερνητικά χείλη ακούγεται τις τελευταίες μέρες ότι η κατάσταση με τον κοροναϊό έχει σταθεροποιηθεί στη Μύκονο και υπάρχει έντονη φημολογία ότι δεν θα παραταθεί το μίνι lockdown μετά τη Δευτέρα, λόγω και των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει. Βέβαια, το νησί παραμένει βαμμένο «πορτοκαλί» και χτες καταγράφηκαν 45 νέα κρούσματα.

Κατά την ενημέρωση για τον κοροναϊό, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε χαρακτηριστικά πως τα επιδημιολογικά δεδομένα αυτή τη στιγμή καταδεικνύουν υψηλή επιδημιολογική επιβάρυνση, αλλά και μερική σταθεροποίηση της κατάστασης, ενώ αρχίζει να διαφαίνεται και μικρή τάση μείωσης.

Ο ίδιος ανέφερε πως «τα πρόσθετα μέτρα δείχνουν ότι κατάφεραν μερικώς να ανακόψουν την περαιτέρω διασπορά του ιού και την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων», επισημαίνοντας πως εντός των επόμενων 24ώρων θα αξιολογηθεί η παράταση ή μη -πέραν της Δευτέρας 26 Ιουλίου- των έκτακτων μέτρων.

Τέλος, επισήμανε πως δεν υπάρχουν νέες συρροές, ενώ τόνισε ότι από τη Δευτέρα θα γίνονται σαρωτικοί έλεγχοι σε όλες τις επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης για την τήρηση των μέτρων, τόσο στη Μύκονο όσο και στις άλλες περιοχές που προβληματίζουν.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου