ΕΛΛΑΔΑ

Παγώνη: 70% ανεμβολίαστοι όσοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία – Παρακαλώ εμβολιαστείτε

παγώνη-70-ανεμβολίαστοι-όσοι-νοσηλεύον-507169

Το κλίμα τις τελευταίες 3 μέρες στα νοσοκομεία είναι δύσκολο, ανέφερε στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη στη σκιά της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν.

«Μέσα σε μια εβδομάδα ενώ είχαμε ξεκινήσει με 3 – 4 περιστατικά COVID χθες το βραδύ στη γενική του τελευταίου νοσοκομείου είχαμε 25 εισαγωγές COVID συν 3 επιπλέον, που σημαίνει ότι ξεκινάμε και ανοίγουμε πάλι επιπλέον κλίνες COVID στα νοσοκομεία με ηλικίες από 25 μέχρι 90» εξήγησε.

«Το 70% (στα νοσοκομεία) είναι ανεμβολίαστοι, το 30% εμβολιασμένοι με μια δόση» τόνισε η γιατρός. Διευκρίνισε ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων με δυο δόσεις είναι πολύ μικρό και δεν νοσηλεύονται, έχουν μόνο συμπτώματα και παίρνουν εξιτήριο. «Αυτό ισχύει για όλα τα εμβόλια. Η κάλυψη των εμβολίων για τη νόσο είναι το ίδιο περίπου στα περισσότερα εμβόλια» επισήμανε.

Να εμβολιαστούν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί και είναι μεγάλοι

«Πρέπει να εμβολιαστούν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί και είναι μεγάλοι, δεν θα γλιτώσουν τις ΜΕΘ» ήταν η έκκλησή της κ. Παγώνη.

«Δεν μπορούμε να παίζουμε, από το φθινόπωρο και μετά ο καιρός αλλάζει και είναι υπέρ της νόσου τα πράγματα, είναι δύσκολα ήδη από Ιούλιο έχει αρχίσει να πιέζεται το ΕΣΥ φανταστείτε τι έχει να γίνει Σεπτέμβριο… Παρακαλούμε, δεν κουνάμε το δάχτυλο, εμβολιαστείτε για να υπάρξει κανονικότητα».

Όπως εξήγησε, «να μη φοβόμαστε τα εμβόλια, είναι 1 στο εκατ. οι παρενέργειες. Μπροστά στις επιπλοκές της νόσου στα όργανα του σώματος μας δεν συζητάμε καν (πνεύμονες, εγκέφαλος, καρδιά νεφροί)».

«Στις μεταλλάξεις και ειδικά στη Δέλτα, δεν υπάρχουν ηλικίες, ιδιαιτέρα στα νεαρά άτομα. Πολύ σωστό που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί 15 – 17, έπρεπε να ξεκινήσουμε με 12 – 17. Όλα τα δεδομένα από ΗΠΑ και ΕΕ μας δείχνουν την ασφάλεια των εμβολίων. Η νέα μετάλλαξη θα εξαρτηθεί από την κίνηση που θα υπάρχει».

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου