ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις συλλήψεις μέχρι στιγμής για τα «κόκκινα» δάνεια του ΤΤ

τέσσερις-συλλήψεις-μέχρι-στιγμής-για-506064

Τέσσερα άτομα έχουν συλληφθεί έως τώρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, σχετικά με την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Από την Αστυνομία αναζητούνται ακόμα τρία άτομα προκειμένου να εκτελεστούν και τα συνολικά επτά εντάλματα που έχουν εκδοθεί από την Εισαγγελία για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Οι συλληφθέντες είναι, σύμφωνα με το Το Βήμα, ο 47χρονος Χαράλαμπος Γιαγκούδης, πρώην στέλεχος του ΤΤ, ο 48χρονος Μάριος Βαρώτσης, πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΤΤ και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς.

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα έλαβε ο Μάριος Βαρώτσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ενώπιον του ανακριτή θα οδηγηθεί και μια 25χρονη, υπάλληλος του ΤΤ, η οποία επίσης συνελήφθη.

Για την υπόθεση ασκήθηκε δίωξη για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις σε βάρος 25 προσώπων και ήδη έχουν εκδοθεί επτά εντάλματα σύλληψης. Οι διώξεις αφορούν τα εγκλήματα της απάτης, της απιστίας, της συνέργιας σε απιστία, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της συνέργιας σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η έρευνα των εισαγγελέων Διαφθοράς στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου εντοπίζει ζημία που υπερβαίνει τα 400 εκατ. ευρώ.

Τι δηλώνει ο Δ.Κοντομηνάς

Δεν υπάρχει ίχνος παρανομίας στις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες, δήλωσε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, πρόεδρος της Ασφαλιστικής DEMCO.

«Σε αντίθεση με τα θηριώδη μη εξυπηρετούμενα δάνεια γνωστών επιχειρηματιών, τα δάνεια του ομίλου DEMCO που έχουν συναφθεί με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, υπερκαλύπτονται με εγγυήσεις από την προσωπική μου περιουσία» ανέφερε ο κ. Κοντομηνάς και κατέληξε: «Τίποτα από τα αποδιδόμενα σε εμένα δεν με αγγίζει. Οι εχθροί μας είναι ισχυροί, αλλά η αλήθεια ισχυρότερη, και στο τέλος θα λάμψει».

Το πρωί της Πέμπτης τον κ. Κοντομηνά επισκέφθηκε στο νοσοκομείο ο ανακριτής Γ. Ανδρεάδης και παρουσία του δικηγόρου του επιχειρηματία Γρηγόρη Τσόλια, του γνωστοποίησε το κατηγορητήριο.

Στη συνέχεια όρισε ημερομηνία απολογίας του κ. Κοντομηνά για την προσεχή Τρίτη στις 10 το πρωί.

Εν τω μεταξύ, τη μεταφορά σε δημόσιο νοσοκομείο του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά υπέδειξε ο ιατροδικαστής που τον επισκέφθηκε στην ιδιωτική κλινική όπου νοσηλεύεται.

Οι δηλώσεις Αγγ.Φιλιππίδη

Για χρηστή διοίκηση στο ΤΤ επί προεδρίας του έκανε από την πλευρά του λόγο ο Αγγελος Φιλιππίδης, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τα επισφαλή δάνεια που εκδόθηκαν επί των ημερών του από το ΤΤ.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM 99,5 o κ. Φιλιππίδης υποστήριξε ότι μετά τις χθεσινές εξελίξεις, πέθανε η ανάπτυξη. Πρόσθεσε ότι πλέον κανένα Διοικητικό Συμβούλιο τράπεζας δεν θα δίνει δάνεια σε επιχειρήσεις, εννοώντας ότι θα υπάρχει φόβος για τις συνέπειες της απόφασης.

Εξάλλου, μιλώντας νωρίτερα στον ΑΝΤ1, ο Άγγελος Φιλιππίδης υποστήριξε πως το ΤΤ είχε επισφαλή δάνεια 5% έναντι των συστημικών τραπεζών που ξεπέρασαν το 20%, κάτι που αποδεικνύει -όπως είπε- τη χρηστή διοίκηση.

Όσο για την απουσία του στο εξωτερικό δήλωσε ότι θα επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν, ενώ αρνήθηκε τις φήμες ότι έφυγε εκτός χώρας για να μην εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του.

ΚΚΕ: Οι αποκαλύψεις στο Τ.Τ. αναδεικνύουν τη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος

«Σε μια περίοδο που οι λαϊκές οικογένειες είναι αντιμέτωπες με τον εκβιασμό των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων για δάνεια που πήραν, προκειμένου να αντιμετωπίσουν βασικές ανάγκες, οι αποκαλύψεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αναδεικνύουν τη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος».

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, με αφορμή την υπόθεση για δάνεια που δόθηκαν από την τράπεζα, επισημαίνοντας μάλιστα πως δημιουργεί ερωτηματικά ο χρόνος κατά τον οποίο γίνονται αυτές οι αποκαλύψεις, «όπου οξύνονται οι αστικές αντιθέσεις για το μείγμα διαχείρισης της κρίσης και την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού».

«Το γεγονός ότι τα δάνεια αυτά δόθηκαν πριν από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την ιδιωτικοποίηση του ΤΤ, εκθέτει όσους μιλούν σήμερα για ένα τραπεζικό πυλώνα υπό ένα κρατικό έλεγχο, ο οποίος δήθεν θα λειτουργεί στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος και της ΕΕ υπέρ του λαού.

Αναδεικνύει ότι η διαφθορά είναι άρρηκτα δεμένη με το κυνήγι του κέρδους των μονοπωλίων» καταλήγει.

newpost.gr/news.in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου