ΕΛΛΑΔΑ

Ο καμικάζι του μετρό των Βρυξελλών είχε ταξιδέψει στην Ελλάδα

ο-καμικάζι-του-μετρό-των-βρυξελλών-είχ-50591

Στην Ελλάδα είχε ταξιδέψει τον Ιούλιο του 2015 ο καμιζάκι Χαλίντ ελ Μπακράουι, ο άνθρωπος που σκόρπισε τον θάνατο στο μετρό των Βρυξελλών.

Το ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia, μεταδίδει ότι ο τρομοκράτης είχε φτάσει στην Ελλάδα αεροπορικώς μέσω Ιταλίας. Ο ελ Μπακράουι ταξίδεψε από τις Βρυξέλλες στην ιταλική πόλη Τρεβίζο με πτήση αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους και την επόμενη ημέρα, στις 24 Ιουλίου, επιβιβάστηκε σε πτήση από το αεροδρόμιο Μάρκο Πόλο της Βενετίας με προορισμό την Αθήνα.

Ο Χαλίντ ελ Μπακράουι, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, χρησιμοποίησε βελγική ταυτότητα ή διαβατήριο.
Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica υπενθυμίζει ότι λίγες ημέρες αργότερα, τον Αύγουστο του 2015, και ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος συνελήφθη πρόσφατα στις Βρυξέλλες, πέρασε από την Ιταλία, από το λιμάνι του Μπάρι, με προορισμό την Πάτρα.

Με βάση αυτές τις πληροφορίες ισχυρίζεται ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις μπορεί να σχεδιάστηκαν το καλοκαίρι του 2015.

Διώξεις για τρομοκρατία εναντίον τριών ακόμα υπόπτων

Διώξεις για τρομοκρατία εναντίον τριών ακόμα υπόπτων άσκησε την Δευτέρα η εισαγγελία των Βρυξελλών ενώ αφέθηκε ελεύθερος ένας τέταρτος άντρας, που είχε προσαχθεί για ανάκριση.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εισαγγελίας, πρόκειται για τους A. Yassine, B. Mohamed και Ο. Aboubaker. Παρόλα αυτά, δεν δόθηκαν άλλες πληροφορίες για το ρόλο που έπαιξαν στις επιθέσεις των Βρυξελλών.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου