ΕΛΛΑΔΑ

Κυρίτσης: Ξέρουμε ότι κάποιοι παίζουν παιχνίδια σε βάρος των προσφύγων

κυρίτσης-ξέρουμε-ότι-κάποιοι-παίζουν-50550

Στις προσπάθειες της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα διασποράς ανυπόστατων φημών στην Ειδομένη επικεντρώνεται στην εύρεση αραβόφωνων διερμηνέων, αναφέρθηκε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του συντονιστικού για το προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης.

«Η ανεύθυνη φημολογία και η παραπληροφόρηση σε ομάδες ανθρώπων που βρίσκονται υπό πίεση και σε συνθήκες κακουχίας όπως συμβαίνει με πρόσφυγες στην Ειδομένη είναι δύσκολο αλλά αναγκαίο να αντιμετωπιστεί. Γνωρίζουμε ότι τις ψευδείς αυτές πληροφορίες τις διακινούν μέσω των κοινωνικών δικτύων αλλά και από στόμα σε στόμα άνθρωποι ετερόκλητοι. Ανάμεσα τους μπορεί να βρίσκονται άνθρωποι με ειλικρινές ενδιαφέρον να βοηθήσουν που όμως επιτυγχάνουν το ακριβώς αντίθετο. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν και κάποιοι που παίζουν παιχνίδια εις βάρος των προσφύγων και ως ένα βαθμό παιχνίδια εις βάρος της χώρας», δήλωσε ο κ.Κυρίτσης στην ιστοσελίδα News247.

«Ζητάμε από αλληλέγγυους εθελοντές και ΜΚΟ να συνεργάζονται με τις ελληνικές αρχές προκειμένου να προστατεύονται οι πρόσφυγες από την παραπληροφόρηση και από επικίνδυνες καταστάσεις σαν αυτή που είδαμε προ δύο εβδομάδων όταν ένα μεγάλο πλήθος πέρασε μέσα από ποτάμια τα σύνορα σε ΠΓΔΜ με τα γνωστά αποτελέσματα. Για αυτή την περίπτωση μάλιστα γίνεται έρευνα και θα αποδοθούν ευθύνες. Προσπαθούμε να εντείνουμε την επικοινωνιακή προσπάθεια ώστε να απευθυνόμαστε αδιαμεσολάβητα στους πρόσφυγες και μετανάστες στη γλώσσα τους. Είναι μία προσπάθεια με δυσκολίες, λόγω έλλειψης διερμηνέων και μεταφραστών», προσθέτει ο κ.Κυρίτσης, ανακοινώνοντας:

«Ήδη στέλνουμε ένα κλιμάκιο διερμηνέων και μεταφραστών στην Ειδομένη και σχεδιάζουμε να στηθεί μεγαφωνική εγκατάσταση μέσα από την οποία θα γίνονται ανακοινώσεις για όλα τα θέματα.

Προσπαθούμε εντατικά να καλύψουμε τις ανάγκες στους τομείς αυτούς και κυρίως δουλεύουμε για δημιουργία πρόσθετων και αξιοπρεπών χώρων φιλοξενίας στους οποίους θα στεγάσουμε τον κόσμο που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε συνθήκες κακουχίας σε Ειδομένη. Το ίδιο θα συμβεί και στον Πειραιά».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου