ΕΛΛΑΔΑ

Αναφορά Μ. Χρυσοβελώνη για την κατανομή βοσκοτόπων

αναφορά-μ-χρυσοβελώνη-για-την-κατανομ-504555

Αναφορά προς τον αρμόδιο Αν. Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Ευάγγελο Αποστόλου, σχετικά με το θέμα των κριτηρίων της κατανομής των βοσκοτόπων, κατατέθηκε στην Βουλή από τον βουλευτή Ευβοίας κ. Ν. Μαυραγάνη, κατόπιν παρέμβασης και ενημέρωσης από την Εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ κ. Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

Συγκεκριμένα η κ. Χρυσοβελώνη κατόπιν επικοινωνίας με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό, ενημερώθηκε για το φλέγον θέμα των βοσκοτόπων που απασχολεί τους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας. Σύμφωνα με την επιστολή του κ. Αγοραστού, η υπό εξέταση ΚΥΑ αλλά και από τα στοιχεία που έχουν δοθεί από το υπουργείο τον περασμένο Μάρτιο, γίνεται κατανοητό ότι ένας κτηνοτρόφος με 100 αιγοπρόβατα στη Θεσσαλία θα λάβει 69 στρέμματα, στην Κρήτη 113 στρέμματα, στην Κεντρική Μακεδονία 48 στρέμματα και στην Ήπειρο 88 στρέμματα επιλέξιμου βοσκοτόπου. Εάν σε αυτό συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι η τιμή ενίσχυσης ανά στρέμμα της επιλέξιμης έκτασης είναι ίδια σε όλη την επικράτεια, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως κτηνοτρόφοι διαφορετικών περιφερειών θα λάβουν διαφορετικά ποσά ενίσχυσης. Μία τέτοια εξέλιξη μπορεί να οδηγήσει τους κτηνοτρόφους σε διαμάχες λόγω των ανισοτήτων που δημιουργεί.

Κατόπιν τούτων κατατέθηκε αναφορά προς το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να δοθεί μια λύση σχετικά με τα κριτήρια κατανομής των βοσκοτόπων και την ανάγκη υιοθέτησης ενός συστήματος, το οποίο θα εγγυάται την ισότητα στη μεταχείριση των κτηνοτρόφων ανά τη χώρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου