ΕΛΛΑΔΑ

Οι μίζες των εξοπλιστικών στη γερμανική τηλεόραση

οι-μίζες-των-εξοπλιστικών-στη-γερμανι-504128

Σε εκπομπή του γερμανικού καναλιού ARD προβλήθηκε εκτενές ρεπορτάζ σχετικά με τιην υπόθεση δωροδοκίας κατά την αγορά εξοπλιστικών συστημάτων από γερμανικές εταιρείες.

«Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διαφθοράς στην ιστορία της βιομηχανίας αμυντικών συστημάτων και γερμανικές εταιρείες βρίσκονται στο επίκεντρο» αναφέρεται στο ρεπορτάζ και προστίθεται ότι οι εμπλεκόμενες εταιρείες είναι οι Atlas, Rheinmetall και KMW.

«Μεσάζοντας γερμανικής εταιρείας φέρεται να έχει ξεχάσει στο γραφείο στελέχους του υπουργείου Άμυνας 600.000 ευρώ. Και προφανώς πρόκειται για συνήθεις μεθόδους. Εξάλλου σε πολλές συμφωνίες αγοράς εξοπλιστικών συστημάτων μιλάμε για δισεκατομμύρια. Τι είναι μερικά εκατομμύρια για μίζες;» αναφέρεται χαρακτηριστικά και εν συνεχεία δίνονται στοιχεία για την υπόθεση των Leopard 2, μια «εξαγωγική επιτυχία της γερμανικής αμυντικής βιομηχανίας και ένα από τα πλέον σύγχρονα τεθωρακισμένα παγκοσμίως που και οι Έλληνες ήθελαν οπωσδήποτε να αποκτήσουν».

Το ρεπορτάζ επικαλείται απόρρητα έγγραφα από τα οποία δίνονται λεπτομέρειες για την υπόθεση της KMW με την αγορά Leopard και την εμπλοκή Παπαχρήστου, από τους ισχυρισμούς του οποίου προκύπτει μεταφορά χρημάτων σε λογαριασμό διευθυντικού στελέχους της KMW.

«Συμβόλαια γερμανικών εταιρειών ύψους δισεκατομμυρίων, κατηγορίες για μίζες πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Οι ελληνικές εισαγγελικές αρχές ήδη έχουν απαγγείλει κατηγορίες εναντίον υπαλλήλων και μεσαζόντων. Και η αρμόδια εισαγγελία Μονάχου; Επί του παρόντος δεν βλέπει ύποπτα στοιχεία. Λες και η δωροδοκία αφορά μόνο τη μία πλευρά» σχολιάζεται.

zougla.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου