ΕΛΛΑΔΑ

Με το βλέμμα στην τρόικα το νέο ραντεβού Σαμαρά-Βενιζέλου το Σάββατο

με-το-βλέμμα-στην-τρόικα-το-νέο-ραντεβο-502589

Νέα συνάντηση έχουν αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, εν όψει και της άφιξης της τρόικας στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.

Πηγή προσκείμενη στην τρόικα δήλωσε στο in.gr ότι η ημερομηνία άφιξης των Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ δεν έχει επακριβώς προσδιοριστεί, αλλά σε κάθε περίπτωση θα επιστρέψουν στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, στόχος είναι η ελληνική πλευρά να έρθει σε συνεννόηση με την τρόικα το αργότερο έως τις 10 Φεβρουαρίου προκειμένου να λάβει τη δόση των 4,9 δισ. ευρώ έως το τέλος του μήνα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η αξιολόγηση του πρώτου και δεύτερου τριμήνου του 2014 θα μπορούσε να συμπτυχθεί -όπως έχει γίνει ξανά στο παρελθόν- και η τρόικα να επιστρέψει στα μέσα Μαΐου για να ολοκληρώσει την επισκόπηση προόδου του εξαμήνου.

Η συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου έχει οριστεί στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Γίνεται μόλις λίγα 24ωρα μετά το ραντεβού που είχαν στο Μαξίμου την περασμένη Τρίτη και επέλεξαν να ακυρώσουν το «χαράτσι» των 25 ευρώ στα νοσοκομεία.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου