ΕΛΛΑΔΑ

Βολές Σαμαρά για «λάθος οικονομική πολιτική»

βολές-σαμαρά-για-λάθος-οικονομική-πο-502208

Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης βρέθηκε στο στόχαστρο του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος ξεκίνησε τις επαφές του στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 75ης ΔΕΘ.

«Πιάνεται η καρδιά σου, όταν στην καρδιά του κέντρου της Θεσσαλονίκης βλέπεις τόσα πολλά κλειστά μαγαζιά. Είναι το μαστίγωμα που δέχεται ο επιχειρηματικός κόσμος της πόλης, αλλά αυτό συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, από αυτήν την πολιτική που θέλει, λιτότητα, λιτότητα, λιτότητα και μόνο λιτότητα, ως λύση για την κρίση.

» Και σήμερα από τα στόματα, όσων έφτιαξαν το πρόγραμμα του μνημονίου ακούσαμε το αντίθετο. Ότι δηλαδή είχαν προσφέρει λάθος μείγμα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε στο πλευρό του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, μιλώντας για τον ενθουσιασμό του κόσμου απέναντι στον Π. Ψωμιάδη.

Τόνισε ότι ο ενθουσιασμός που υπάρχει εδώ, φωτογραφίζει την αγάπη του κόσμου για μια πρώτη πετυχημένη θητεία στην Περιφέρεια του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε και με τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κ. Γκιουλέκα, για τον οποίο μίλησε με θερμά λόγια:

«Είμαι εδώ σε αυτές τις δύσκολες ώρες με έναν άνθρωπο ο οποίος εκπροσωπεί για μας, συμβολίζει ό,τι καλύτερο έχει η πόλη, για να αποκτήσει το δυναμισμό που απαιτούν οι δύσκολες περιστάσεις στις οποίες όλοι έχουμε μπει. Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τον Κώστα Γκιουλέκα».

Οι επαφές στη ΔΕΘ

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη ΔΕΘ, ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας, τονίζοντας ότι «οι επαφές αυτές γίνονται συστηματικά, πέρα και πάνω από γεγονότα και εξελίξεις, προκειμένου να υπάρχει μια σταθερή άποψη και γνώση και όχι απλή γνώμη του τι συμβαίνει στο χώρο της Οικονομίας".

Ανέφερε, κατόπιν, ότι μελέτησε τις συνοπτικές θέσεις, που του είχαν αποστείλει και ζήτησε να τοποθετηθούν στα βασικά ζητήματα, προκειμένου να γίνει μια γόνιμη, δημιουργική συζήτηση. Κλείνοντας τη συζήτηση, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι, εξαιτίας της πολιτικής του Μνημονίου, που εφαρμόζει η κυβέρνηση, η χώρα βρίσκεται σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση, η ανεργία εκτινάσσεται, τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται και η Αγορά έχει στεγνώσει από ρευστό.

Στη σύσκεψη παρέστησαν εκ μέρους των φορέων, οι πρόεδροι του ΕΒΕΘ Δ. Μπακατσέλος, του ΕΕΘ Μ. Ζορπίδης, του ΣΒΒΕ Ν. Πέντζος, του ΒΕΘ Σ. Μαγόπουλος, του ΤΕΕ/ΤΚΜ Τ. Κονακλίδης, της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, Στ. Ζαχαρέλης, του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Κ. Χατζαρίδης, της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης, Δ. Μαντούσης κι ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕ, Τ. Αλεξανδρίδης.

Οι φορείς κατέθεσαν τα αιτήματά τους, πολλά από τα οποία περιλαμβάνονται στα υπομνήματα που κατέθεσαν στη γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ και που είναι μεταξύ άλλων, τα εξής:

Την ανάδειξη της «ελληνικής αξίας» των προϊόντων μας, ως «σύνθημα» για την ανάκτηση μεριδίου της εγχώριας και των διεθνών αγορών σε συνδυασμό με την «άρση εμποδίων στην επιχειρηματική δραστηριότητα», πρότεινε ως «συνταγή» για την έξοδο από την κρίση, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος ζήτησε «ενιαία εθνική στρατηγική ενίσχυσης της Εξωστρέφειας με συγκεκριμένα μέτρα, δράσεις εξωστρέφειας μέσω του ΕΠ «Εξάγω» του ΕΣΠΑ, αξιοποίηση της καινοτομίας και πράσινης ανάπτυξης κ.α.

«Ουσιαστική αποκέντρωση», απλούστευση διαδικασιών για αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις επενδύσεων που υπάγονται σε αναπτυξιακούς νόμους, τόνωση της οικοδομικής δραστηριότητας, έθεσε ως προϋπόθεση για την ανάπτυξη, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Και άλλες συναντήσεις

Το απόγευμα έγινε η συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε το οικονομικό επιμελητήριο, ενώ μίλησε σε εκδήλωση της ΔΑΚ ΜΜΕ.

Το Σάββατο στις 09.30 ο κ. Σαμαράς θα επισκεφθεί τους χώρους της ΔΕΘ, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

Το βράδυ θα μιλήσει στους παραγωγικούς φορείς.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το μεσημέρι της Κυριακής η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο Βελλίδειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες παρών στην ομιλία του προέδρου της ΝΔ το Σάββατο το βράδυ θα είναι και ο Κώστας Καραμανλής.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου