ΕΛΛΑΔΑ

Υπάλληλοι Λιμανιών: Σύσκεψη κατά της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών την Τρίτη

υπάλληλοι-λιμανιών-σύσκεψη-κατά-της-ι-501916

Mε βασικά συνθήματα «ο αγώνας ενάντια στο ξεπούλημα των λιμανιών θα συνεχιστεί μέχρι τέλους και είναι σίγουρο ότι θα είναι νικηφόρος» και «τα πολιτικά και νομικά πραξικοπήματα δεν θα περάσουν» η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας συγκαλεί την Τρίτη στις 11 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ, ευρεία σύσκεψη με την Περιφέρεια, τους επιλιμένιους Δήμους, τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά και τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς.

Σε σχετική ανακοίνωση της η ΟΜΥΛΕ – στελέχη της οποίας πραγματοποίησαν πρόσφατα παρέμβαση στο συνέδριο των Ευρωπαϊκών Οργανισμών Λιμένων – καταγγέλλει ότι «η κυβέρνηση, δίνοντας δείγματα πολιτικής αναξιοπιστίας, αθετεί όλα όσα έλεγε και υπερασπιζόταν ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, αλλά και πρόσφατα στην Βουλή με τις προγραμματικές της δηλώσεις και ταυτίζεται με την νεοφιλελεύθερη πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης».

Και συμπληρώνει ότι «επιδοκιμάζει τις πολιτικές και νομικές ακροβασίες του «αμαρτωλού» ΤΑΙΠΕΔ, όπως η ίδια το αποκαλούσε. Και βέβαια διατηρεί στην θέση του, με τον ίδιο ρόλο και τις ίδιες αρμοδιότητες, το ΤΑΙΠΕΔ που η ίδια υποσχόταν πως θα το καταργήσει. Η πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης, πέραν της πολιτικής αναξιοπιστίας, θέτει μια σειρά κρίσιμα πολιτικά και νομικά ζητήματα, τα οποία συνιστούν νέο πολιτικό και νομικό πραξικόπημα».

Ειδικότερα αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «ενώ τυπικά εξελίσσεται ένας διεθνής διαγωνισμός, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης με τις δηλώσεις τους προκαταλαμβάνουν την εξέλιξη του διαγωνισμού και κατευθύνουν την παράδοση του ΟΛΠ στην COSCO. Μετατρέπουν τους όρους του αρχικού διαγωνισμού εν κρυπτώ, με μεταμεσονύκτια e-mail και μυστικές διαπραγματεύσεις. Δίνουν την εντύπωση ότι λειτουργούν με την αίσθηση ότι πουλάνε την προσωπική τους περιουσία. Βεβαίως η πρακτική αυτή συνιστά παραβίαση των κανονισμών περί δημόσιων διαγωνισμών και ασφαλώς αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο καταγγελίας στα Ευρωπαϊκά όργανα. Περιφρονούν τους παραγωγικούς, αυτοδιοικητικούς και κοινωνικούς φορείς, αλλά και τους εργαζόμενους, αφού θεωρούν ότι δεν απαιτείται κανένας διάλογος μαζί τους, παρά τα επανειλημμένα αιτήματά τους για συνάντηση και διάλογο και παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας περί μη αιφνιδιασμού για τις όποιες κυβερνητικές αποφάσεις».

Η ΟΜΥΛΕ επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι το μέλλον που ετοιμάζουν για τον ΟΛΠ θα έχει απόλυτη συνέχεια και στον ΟΛΘ και στα άλλα Λιμάνια, δεν πρόκειται να ανεχθούν αυτή την πολιτική και «με σταθερές τις θέσεις μας για ανάπτυξη με Δημόσιο Χαρακτήρα των λιμανιών και ακλόνητη πίστη στο δίκιο των αγώνων μας θα μετατρέψουμε την απογοήτευση από την επιχειρούμενη πολιτική σε θυμό και αγωνιστική δράση».

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου