ΕΛΛΑΔΑ

Αποπομπή του διευθυντή του Ψυχιατρείου στο Δαφνί ζητούν οι εργαζόμενοι

αποπομπή-του-διευθυντή-του-ψυχιατρεί-501683

Μία εβδομάδα μετά το τραγικό συμβάν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, οι εργαζόμενοι σε αυτό προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο της διοίκησης, ζητώντας από τον υπουργό Υγείας «την άμεση αποπομπή του διοικητή». Η συγκέντρωση θα γίνει αύριο, Τρίτη, στις 12 μ..

Οι εργαζόμενοι θεωρούν υπεύθυνο τον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος «για μια σειρά ενεργειών που σκοπό έχουν την αποδόμηση και την κατάρρευση του νοσοκομείου». Ειδικότερα, καταγγέλλουν τον διοικητή του ΨΝΑ για τα ακόλουθα:

  • Έχοντας «όραμα» το κλείσιμο του Ψυχιατρείου τον Ιούνιο του 2015 δεν υπέβαλε το παραμικρό αίτημα για προσλήψεις προσωπικού με συνέπεια να ανακοινωθούν 906 προσλήψεις προσωπικού στην 2η ΥΠΕ αλλά καμία για το ΨΝΑ.
  • Παραμένουν απλήρωτες πάνω από έξι μήνες οι εφημερίες ιατρών – ψυχολόγων και η υπερωριακή απασχόληση λοιπού προσωπικού.
  • Δεν είχε και δεν έχει αναλάβει καμία πρωτοβουλία (παρά τις αποφάσεις ΔΣ) για να αποτρέψει την κλοπή των χρημάτων στο Ταμείο Ασθενών που έγινε στις 10.11.2014.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση χρηματοδότηση του νοσοκομείου, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες και την άμεση πληρωμή εφημεριακής και υπερωριακής απασχόλησης.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου