ΕΛΛΑΔΑ

Αιχμές Μητρόπουλου κατά Κωνσταντοπούλου για «βασανιστικές διαδικασίες»

αιχμές-μητρόπουλου-κατά-κωνσταντοπο-501391

Την δυσφορία του για τις «βασανιστικές διαδικασίες» που ακολουθούνται στις συνεδριάσεις της Βουλής διατύπωσε ο α’ αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου Αλ. Μητρόπουλος με αφορμή την πολύωρη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και τις ερωτήσεις που τέθηκαν στους προτεινόμενους για την διοίκηση της ΕΡΤ.

Ο κ. Μητρόπουλος, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της τοποθέτησης του Δ.Τσακνή και του Λ.Ταγματάρχη στο τιμόνι της δημόσιας ραδιοτηλεόραση -ως προέδρου του ΔΣ και διευθύνοντος συμβούλου, αντιστοίχως- τους ευχήθηκε «καλό έργο», επισημαίνοντας ότι δεν είναι απαραίτητη η βασανιστική διαδικασία στην οποία επιβλήθηκαν.

«Δεχτήκατε και αναξιοπρεπείς ερωτήσεις που δεν έπρεπε να απαντήσετε», τους είπε, διατυπώνοντας αιχμές για την στάση συναδέλφων του βουλευτών. Μάλιστα υπογράμμισε ότι «εδώ δεν είμαστε ανακριτική επιτροπή», προκαλώντας την αντίδραση της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία σχολίασε ότι «δεν θα απαγορεύσουμε σε κανέναν να υποβάλει ερωτήσεις» και «αυτό δεν μας μετατρέπει σε ανακριτική επιτροπή ούτε πρωτοβάθμια ούτε δευτεροβάθμια».

Και παρακάλεσε «να μην κάνουμε κριτική γα το πώς ασκούν οι συνάδερφοι τα καθήκοντά τους». Όπως είπε οι βουλευτές «έχουν την ευθύνη να ασκούν το καθήκον τους όπως τους επιτρέπει η συνείδησή τους» και τόνισε ότι δεν διαπίστωσε καμία αντικοινοβουλευτική άσκηση καθηκόντων.

Ο κ. Μητρόπουλος επανήλθε και είπε ότι μιλώντας νομικά «όπου υπάρχει βασανιστική διαγωνιστική διαδικασία και εισήγηση της κυβέρνηση η δική μας γνώμη δεν αναφέρεται στο να απορρίψουμε ή όχι τους προτεινόμενους, αλλά στις εξαγγελίες τους για το τι θα κάνουν». Και πρόσθεσε: «Αλλά να τους βασανίζουμε ανθρώπους με αξιοπρέπεια και ιστορία δεν έχουμε τέτοιο δικαίωμα».

«Ακούσαμε αιτιάσεις συναδέλφων, η κυβέρνηση επέμεινε γιατί πρέπει να μπει η διαδικασία μπροστά. Αυτούς εμπιστεύεται και σε τρεις μήνες θα τους ξανακρίνουμε», είπε, διευκρινίζοντας προς την κυρία Κωνσταντοπούλου ότι όσα είπε «δεν είναι μομφή για την προεδρία σας», αλλά όπως σημείωσε «δεν ξέρω πόσο θα είμαι αντιπρόεδρος της Βουλής αλλά θέλω πρέπει να σεβόμαστε τις διαδικασίες».

Η Πρόεδρος της Βουλής σχολίασε ότι «η άριστη συνεργασία μας είναι αδιαμφισβήτητη» και ότι «όσο εγώ θα είμαι πρόεδρος θα τηρούνται οι διαδικασίες». Και τον παρακάλεσε «να μην επαναλάβετε τα περί βασανισμού» των προτεινομένων για τους οποίους μάλιστα είπε ότι μπορεί να είναι αρκετές ώρες στην επιτροπή, ωστόσο «φροντίσαμε να έχουν και τον καφέ τους»!..

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου